KotiVinkkejä kotiinKäytätkö mikrokuituliinaa? Vältä 3 paikkaa, kuten tulta.Kuolemalliset seuraukset

Käytätkö mikrokuituliinaa? Vältä 3 paikkaa, kuten tulta.Kuolemalliset seuraukset

4. 9. 2024 (Kuva: yksityinen arkisto).

Mikrokuituliinat ovat olennainen ja hieman ’maaginen’ kodin puhdistusväline.Monien mielestä se on monikäyttöinen ja pystyy käsittelemään minkä tahansa pölykerroksen.Emme kuitenkaan saa pyyhkiä niitä joka pinnalla..

Löydät mikrokuitua kaikessa autonpäällisistä ja pyyhkeistä peitteisiin ja lakanoihin. Sen etuna on erittäin imukykyinen ja kestävä, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan kotisiivoukseen. Se ei kuitenkaan ole universaali, joten joidenkin pintojen puhdistaminen sillä ei sovi.

Voiko mikrokuitupyyhkeitä pestä pesukoneessa? Tämä on pahinta mitä voit tehdä

Mikrokuituliinat sisältävät yleensä nylonia, jossa on sähköstaattista varausta.Ne keräävät nopeasti ja tehokkaasti likaa ja pölyä ja toimivat kuin magneetti.Lisäksi, kuten voit jo arvata nimestä, mikrokuidulle on ominaista suurempi määrä pieniä kuituja.Tämän ansiosta sillä on paljon suurempi puhdistus- ja hankausteho kuin paperipyyhkeellä tai sienellä.

Pahinta, mitä voit tehdä, on käyttää liikaa pesuainetta tai saippuaa pestäessä. Pesuaine voi peittää kankaan nailonkuidut, mikä heikentää puhdistustyökalun tehoa Käsinpesu on paljon parempi ratkaisu..

  1. Kaada huoneenlämpöinen vesi puhtaaseen pesualtaaseen tai ämpäriin.
  2. Hiero pyyhkeet käsilläsi tai pehmeällä harjalla.
  3. Liota niitä vedessä 20-30 minuuttia ja hankaa sitten uudelleen.
  4. Liottamisen jälkeen huuhtele ne puhtaalla vedellä, väännä ne ulos ja ripusta kuivumaan.

Mihin mikrokuituliinaa käytetään? Se ei toimi kaikkialla

Mikrokuituliinoja pidetään monipuolisina ja tehokkaina, mutta tietyille pinnoille ja materiaaleille ne eivät välttämättä sovellu..

Niitä ei kannata käyttää puhdistamiseen: WC, lavuaarit tai lattiat. Syy? Nämä ovat bakteereja, jotka elävät yllä mainituilla alueilla.Mikrokuituliinalla pyyhkimisen jälkeen heillä on mahdollisuus päästä materiaalin päälle.Ja pysy siellä pesun jälkeenkin.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit