KotiVinkkejä kotiinLuonnolliset karkotteet taloon tuleville kärpäsille.Sinulla on niitä keittiötarvikkeissasi

Luonnolliset karkotteet taloon tuleville kärpäsille.Sinulla on niitä keittiötarvikkeissasi

9. 4. 2024 (Kuva: freepik.com/wirestock).

Kuivatut ruuan jäännökset lautasilla, muutama päivä sitten tuoreutensa menettänyt leipä ja yksinäinen omenan ydin, joka ei mennyt roskikseen.Keittiön ympärillä oleva lika ei vain anna vaikutelmaa jatkuvasta sotkusta, vaan myös magneetin tavoin houkuttelee asunnossa kiertäviä kärpäsiä.Kun ne asettuvat asunnon kulmiin, emme ehkä pääse eroon edes seuraavien kahden kuukauden aikana.Kuinka tehokkaasti estää hyönteisiä tutkimasta huoneita ja suojautua niiden levittäviltä taudeilta? Annamme sinulle vinkin..

Miksi meillä on paljon kärpäsiä kotona?

Aluksi kohtaamme vahingossa eksyneen kärpäsen, joka ei avoimesta ikkunasta huolimatta voi lentää ulos asunnosta.Ajan myötä nämä tapaamiset yleistyvät ja ei-toivottuja vieraita saapuu yhä enemmän.

Mikä on kärpästen hyökkäyksen takana ja miksi ne tulevat niin innokkaasti huoneisiin? Vastausta kannattaa etsiä ennen kaikkea ruoan jäämistä, mätänemistä hedelmistä, tahmeasta lattiasta tai roskakorista lähtevästä hajusta Jos laiminlyömme kotitöistä, meidän on odotettava, että nälkäiset hyönteiset viipyvät mielellään pidempään kanssamme..

Kotaaminen hyönteisen kanssa päättyy usein käden heilautukseen ja palaamiseen keskeytyneeseen toimintaan. Asiantuntijat neuvovat, etteivätkä anna kärpästen asettua keittiöön, olohuoneeseen tai muuhun huoneeseen.Osoittautuu, että teoriassa ihmiselle vaarattomat hyönteiset voivat kantaa haitallisia ja terveydelle vaarallisia sairauksia ja bakteereja. Vaeltaessaan huonekalujen, työtasojen ja jopa likaisten pesualtaaseen jätettyjen lautasten yli ne jättävät jälkeensä lian jäänteitä, joita he ovat jättäneet. tuotu ulkopuolelta.Jos taudinaiheuttajat jätetään yksin, ne leviävät huimaa vauhtia.

Mitä minun pitäisi suihkuttaa oviin ja ikkunoihin suojautuakseni kärpäsiltä?

Kärpäset pitävät erityisesti likaisista paikoista ja kodin puhdistamattomista kulmista.Tahmeat ja ei täysin puhtaat lattiat ovat heille todellinen paratiisi.Vaikka jäteveden haju houkuttelee heitä, heidän on jotenkin päästävä asuntoon. Useimmiten he saapuvat avoimesta ikkunasta tai lähtiessään etuovesta.Jo tässä vaiheessa voimme tehokkaasti estää heitä käymästä ovellamme.Yksi tehokkaimmista ratkaisuista on käyttää kärpäsiä vihaavia tuoksuja.

Helpoin ratkaisu on mennä kauppaan ja ostaa joitain eteerisiä öljyjä.Mitä hyllyiltä kannattaa etsiä? Eukalyptus-, piparminttu- tai laventeliöljyä käytetään parhaiten kärpästen karkottamiseen. .

Tärkeää on, kärpäset eivät myöskään pidä vaniljasta ja kanelista. Hyönteismyrkkyyn tarvitaan vain vähän jauhemaista maustetta tai muutama tippa esanssia. Koko temppu on kaataa yksi ruokalusikallinen jauhettua kanelia lasilliseen vettä ja sitten sekoittaa se vaniljan kanssa.Kaada seos suihkepulloon ja suihkuta runsaasti ikkunoiden ja ovien ympärille. Keskitytään ensisijaisesti ovenkarmiin ja ikkunanpuitteihin.Voimme lisätä tuoksun voimakkuutta myös laittamalla ikkunalaudalle tuotteeseen kostutettuja vanupuikkoja.

Hajuloukku hedelmäkärpäsiä varten

Erityiset teipit, lamput ja muut säilytystavat käsittelevät yleensä kärpäsiä. Tilanne on hieman erilainen hedelmäkärpästen kanssa, jotka lisääntyvät päiväsaikaan.Jos haluamme tehokkaasti vähentää niiden määrää talossamme tai asunnossamme, kokeillaan hyväksi todettua menetelmää etikalla ja astianpesuaineella. Näiden kahden ainesosan lisäksi asunnosta kannattaa löytää lasipurkki, läpinäkyvä ruokakalvo, kuminauha ja hammastikku..

Aloita täyttämällä puolet astiasta etikkaa ja lisäämällä sitten muutama tippa astianpesuainetta.Peitä pinta foliolla, kiinnitä kuminauhalla ja tee muutama reikä.Nyt sinun tarvitsee vain laittaa valmistetta siihen paikkaan, jossa kärpäsiä useimmiten näkee, ja odottaa vaikutusta.Heti seuraavana päivänä huomaamme, että seoksen haju on vetänyt puoleensa kärpäsiä, jotka ovat lentäneet sisään, mutta eivät pääse ulos.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit