KotiVinkkejä kotiinTärkeä syy, miksi valkosipulia tulisi syödä säännöllisesti

Tärkeä syy, miksi valkosipulia tulisi syödä säännöllisesti

Valkosipulin terveyshyödyistä on kuvattu paljon, mutta käy ilmi, että niitä on vielä enemmän.Nutrients-lehdessä julkaistut tutkijoiden uudet raportit ovat lupaavia.

Valkosipulin säännöllinen lisääminen ruokavalioon auttaa ylläpitämään normaaleja verensokeri- ja kolesterolitasoja, ilmenee kiinalaisten Southeast Universityn ja Xizang Minzu -yliopiston tutkijoiden tekemästä tutkimuskatsauksesta.

Tutkijat ovat löytäneet uusia ominaisuuksia valkosipulista

Glukoosi ja lipidit ovat elimistölle välttämättömiä ravintoaineita.Ne ovat energianlähde ja muodostavat perustan monille erilaisille rakennusaineille.Kuitenkin ne voivat lisätä terveysongelmien riskiä, jos niitä nautitaan liikaa. Kehon korkeampiin sokeri- ja rasvapitoisuuksiin vaikuttavat monet eri tekijät, kuten alkoholinkäyttö tai liikunnan puute.

Tutkijat kertovat, että terveillä ihmisillä glukoosi- ja rasva-aineenvaihdunta on tarkasti säädelty, kun taas näiden yhdisteiden aineenvaihdunnan häiriöt voivat johtaa useisiin kroonisiin sairauksiin, kuten ateroskleroosiin, diabetekseen ja maksan rasvoittumiseen.

Kerättyjen tutkimusten mukaan valkosipuli liittyy veren rasva- ja glukoosipitoisuuksien säätelyyn Tämän vahvisti Kiinassa sijaitsevien Southeast Universityn ja Xizang Minzu Universityn tutkijaryhmä, joka raportoi, että ihmisillä, jotka sisällyttivät ruokavalioonsa valkosipulia, oli muun muassa alhaisemmat veren glukoosipitoisuudet ja enemmän „hyvää“ ja vähemmän „huonoa“ kolesterolia sekä alhaisemmat kokonaiskolesteroliarvot.

Valkosipuli lääke kaikkeen pahaan?

Tutkijat lisäävät, että tiedot eivät ole tarpeeksi kattavia päätelläkseen lopullisesti, että pelkkä valkosipulin pureskelu riittää suoraan vähentämään sydäntautiriskiä. Katsauksen tulokset viittaavat kuitenkin vahvasti siihen, että valkosipuli voi olla maistuva tapa hallita glukoosi- ja rasva-arvoja.

Näiden valkosipulin ominaisuuksien uskotaan johtuvan valkosipulin sisältämistä aktiivisista yhdisteistä, jotka tukevat elimistöä monin tavoin, muun muassa vähentämällä oksidatiivista stressiä.Lisäksi valkosipuli sisältää antioksidanttiyhdistettä nimeltä alliin, jolla on positiivinen vaikutus veren glukoosi- ja lipiditasoihin sekä suolistomikrobistoon.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit