KotiVinkkejä kotiinIsoisä kokosi tarvikkeensa ja meni ullakolle.Näin hän sai marterit ulos talosta.Ne pelkäsivät...

Isoisä kokosi tarvikkeensa ja meni ullakolle.Näin hän sai marterit ulos talosta.Ne pelkäsivät tulla takaisin

01. 08. 2024 (Kuva: shutterstock/Lerner Vadim).

Kun kuulet pieniä jalkoja koputtelemassa ja raapimassa ullakollasi, kyseessä voi usein olla kotiin asumaan asettunut martta.Isoisä osasi aina käsitellä niitä.Yhden tempun ansiosta hän sai rauhan niiden kanssa.

Monet kodinomistajat ja muut kamppailevat ullakoilla asuvien martien aiheuttaman ongelman kanssa. Nämä eläimet tuhoavat putkistoja, aiheuttavat epämiellyttäviä hajuja ja pitävät öisin meteliä taistellessaan reviiristä. Vanhojen talojen ullakot ovat niille erityisen houkuttelevia, koska ne ovat kuivia ja lämpimiä ja eristemateriaalit (esim.mineraalivilla) antaa niille tilaa rakentaa pesänsä.

Miten päästä eroon marteista mahdollisimman nopeasti? Näin suojaudut kutsumattomilta vierailta

Mäyrä on hyvin ujo, nopea ja älykäs eläin. Mutta on olemassa inhimillisiä ja rauhanomaisia tapoja päästä siitä eroon tai pitää se poissa kodistasi.Isoisäni uskoi, että on aina parasta ehkäistä ongelmia. Martien osalta katon tiivistäminen on tehokas toimenpide.

Kaikki ullakon ikkunat ja aukot tulisi varmistaa melko paksulla verkolla, jonka läpi mikään petoeläin ei pääse puristumaan.Niiden pääsyä ullakolle kannattaa myös vaikeuttaa käärimällä räystäät esim.käärimällä räystäät piikkilangalla.Muista, että materiaalit, kuten polystyreeni ja mineraalivilla, eivät ole merkittävä este mardeille.

Miten päästä eroon puremista ullakolla? Isoisäni sotki sen ja sai mielenrauhan pitkäksi aikaa

Toinen ratkaisu, jota isoisäni käytti, oli käyttää turkista. Ajatuksena oli käyttää siinä olevaa tuoksua, joka toimii suurimpana karkotteena ötököille. Näillä eläimillä on erittäin herkkä hajuaisti, joten kaikki ärsyttävät tai epämiellyttävät tuoksut estävät niitä tutkimasta kotiamme. Paras turkki on kissan tai koiran turkki, sillä näitä eläimiä pidetään koiperhosen luonnollisina vihollisina. Pelkkä karvapalojen sijoittaminen minkin muuttoreittien varrelle riittää tehokkaasti pelottamaan sen pois.Ne on kuitenkin vaihdettava aika ajoin, sillä haju haihtuu ajan myötä.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit