KotiVinkkejä kotiinTämä kukka on ollut kodeissamme vuosia.Omani saavuttaa jo useita metrejä.Kerron sinulle, kuinka...

Tämä kukka on ollut kodeissamme vuosia.Omani saavuttaa jo useita metrejä.Kerron sinulle, kuinka hoidat sitä

23. 8. 2024 (Kuva: shutterstock/Felix Santiago Allendes).

Syngonium on yleensä keskikokoinen pensaskasvi, mutta voi esiintyä myös ryömivänä.Syngonium-kasveja on saatavana monia eri lajikkeita, joissa kaikissa on ainutlaatuiset ja eloisat lehtien värit – yleisimmät värit ovat Syngonium green, Syngonium yellow ja Syngonium pink..

Syngonium on suosittu riippuruukkukasvi, jossa on houkuttelevat sydämenmuotoiset lehdet.Tämä subtrooppinen kasvi ei vaadi vaativaa hoitoa, joten se on ihanteellinen huoneeseen tai toimistoon.

Lämpötila ja kosteus

Vaikka syngoniat tulevat maailman lämpimämmiltä alueilta, ne kestävät normaalilämpötiloamme erinomaisesti.Ne ovat kuitenkin herkkiä erittäin matalille lämpötiloille ja pakkaselle , joten kylmemmässä ilmastossa suojaa niitä talven aikana.Niiden tulisi myös pidä poissa ovista ja lämpöpattereista lämpötilanvaihtelujen estämiseksi.Se kasvaa nopeammin lämpimillä alueilla, mutta se ei ole välttämätöntä, jotta kasvi olisi terve.

Kuinka kastella syngoniumia

Syngoniat ovat melko janoisia huonekasveja, varsinkin pienessä astiassa tai istutusastiassa.Kastelutiheys riippuu kasvin iästä, joten nuoremmat kasvit tarvitsevat paljon vähemmän vettä , mutta suuret kasvit tarvitsevat paljon useammin kastelun, mahdollisesti useita kertoja viikossa , jos lämpötila on erittäin kuuma.Varmista lisäksi, että maaperä pysyy tasaisen kosteana kasvin kastelun jälkeen.

Maaperä ja lannoite

Syngonium on arum-lajike, mikä tarkoittaa, että se pitää hyvin kuivatusta maaperästä , joka auttaa ilmastuksessa ja estää juurimätä. Tavallinen ruukkusekoitus, johon on lisätty orkideankuorta tai turvesammalta, auttaa parantamaan vedenpoistoa ja happea samalla, kun se estää kastumisen. Useimmat maaperät sisältävät hitaasti vapautuvaa lannoitetta, jonka pitäisi riittää ylläpitämään tervettä kasvua suurimman osan vuodesta.Voit lisätä nestemäistä lannoitetta kesällä tai lisääntyneen kasvun aikana kattamaan lisäravinnetarpeita.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit