Vaikka tykkäämme kokeilla uusia reseptejä ja tuotteita keittiössä, leipä on silti monelle olennainen osa päivittäistä ruokavaliota.Voileipiä valmistetaan monenlaisilla makeilla ja suolaisilla täytteillä.Ne ovat tapa syödä nopeasti.Etkö voi kuvitella päivää ilman niitä? Sinun on muistettava, että leivän säilyttämisellä on omat säännöt.Jos et noudata niitä, leipä kuivuu nopeasti tai homehtuu..
Teemme sitä koko ajan. Leipä päätyy roskakoriin
Syömme mieluummin tuoretta, tuoksuvaa leipää, jossa on rapea kuori joka päivä.Valitettavasti kaikilla ei ole varaa käydä joka aamu leipomossa, joten ostoksilla varaamme leipää tai sämpylöitä ainakin muutamaksi päiväksi.Tästä portaat alkavat, koska leivän säilytysvirheet johtavat välittömään kuivumiseen tai homeen kasvuun.
Vältä ennen kaikkea leivän säilyttämistä muovipusseissa. Ne eivät tarjoa riittävää ilmanvaihtoa ja niihin kerääntyy kosteutta.Tällaisissa olosuhteissa rumiin jäämiin ilmestyy nopeasti rumia jäämiä.Ei ole epäilystäkään siitä, että homeet tekevät ruoasta kulutukseen kelpaamattomia.
Kiinnitä huomiota keittiösi olosuhteisiin. Älä säilytä leipää lämmönlähteiden lähellä (esim.uunissa tai liedellä) eikä voimakkaassa auringonpaisteessa.Viipaleista tulee nopeasti vanhentuneita keksejä.
Voiko leipää säilyttää jääkaapissa?
Vaikka laite tekee erinomaista työtä monien elintarvikkeiden säilönnässä, leipä menettää nopeasti makunsa ja koostumuksensa jääkaapissa.Matala lämpötila saa leivän kovettumaan nopeammin. Leivän optimaalinen säilytyslämpötila on 18-22 °C.
Kuinka voin säilyttää leipää? Kaksi tapaa pitää se tuoreena
Huoneenlämpö sopii parhaiten tuoksuville leiville ja sämpylille.Älä kuitenkaan jätä niitä keittiön tiskille ilman pakkausta.Yksinkertaisten ratkaisujen avulla voit säilyttää leivän oikein – Valitse ne oman mukavuutesi ja keittiösi koon mukaan.
Laita kaksi palaa leipälaatikkoon. Leipä pysyy rapeana ja tuoreena.
Keittiön temput ovat yllättävän yksinkertaisia ja tehokkaita.Voit käyttää yhtä niistä leivän säilytykseen. Laita kaksi sokerikuutiota astiaan, jossa pidät leipää. Vaikka tämä saattaa aluksi tuntua yllättävältä, se tekee ihmeitä.Sokeri imee itseensä ylimääräistä kosteutta ympäristöstä ja suojaa siten ruokaa homeen muodostumiselta.Leipä maistuu paremmalta kuin suoraan leipomosta.