Munia pidetään yhtenä ravitsevimmista ravinnonlähteistä, ja ravitsemusasiantuntijat suosittelevat usein niiden säännöllistä käyttöä.Klassisten paistettujen kananmunien lisäksi voit nauttia myös keitetyistä kananmunista, joko pehmeinä, kovina tai herkullisen munakkaan muodossa.Olet kuitenkin saattanut huomata punaisen pisteen munan sisällä sen murtumisen jälkeen.Monet ovat tästä masentuneita, mutta onko se todella huolestuttavaa?.
Munat – miksi niiden pitäisi olla osa ruokavaliotasi?.
Nämä pienet luonnolliset ”superruoat” ne sisältävät monia tärkeitä ravintoaineita, jotka hyödyttävät terveyttäsi.Munat sisältävät runsaasti proteiinia, A-, D-, E-, B-ryhmän vitamiineja, rautaa, luteiinia, zeaksantiinia ja jopa omega-3-rasvahappoja.Koostumuksensa ansiosta ne tukevat verisuonten terveyttä, voivat vähentää huonon kolesterolin tasoa ja niillä on antioksidanttisia vaikutuksia.Niiden sisällyttäminen ruokavalioon on hyödyllistä myös painonpudotuksessa, koska ne auttavat vakauttamaan verensokeritasoja ja pitämään kylläisenä pidempään.
Mitä munan punainen täplä oikeastaan tarkoittaa?.
Kun muna on rikottu, saatat kohdata pienen punaisen täplän keltuaisen pinnalla.Joillekin tämä voi olla syy munan hylkäämiseen, mutta se ei ole alkio tai merkki siitä, että muna on huono.Tämä täplä johtuu pienestä repeytyneestä kierukasta kanan munasarjassa tai munanjohtimessa ja on luonnollinen ilmiö.Se ei vaikuta kananmunan laatuun eikä kulutuksen turvallisuuteen.
Jos et pidä tahran esteettisyydestä, voit poistaa sen yksinkertaisesti haarukalla, mutta munaa ei tarvitse heittää pois.Muista, että ruoan tuhlaaminen tarkoittaa rahan tuhlaamista.