KotiVinkkejä kotiinLaita se aamiaisen jälkeen ruukkuun ja katso, kuinka sansevierat kasvavat maagisesti.

Laita se aamiaisen jälkeen ruukkuun ja katso, kuinka sansevierat kasvavat maagisesti.

19. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/Shadow Inspiration).

Sansevieria, joka tunnetaan yleisesti anopinkielenä, on erittäin suosittu ja vaatimaton kasvi.On kuitenkin aikoja, jolloin se alkaa kuihtua ja kuivua tai lakkaa kasvamasta.Silloin sitä kannattaa tukea huomaamattomalla lannoitteella, esim.j.Munankuoret.

  • Sansevieria on poikkeuksellisen siro kasvi, jolla on vähäiset vaatimukset.
  • Se sopii myös pieniin sisätiloihin, eikä sitä ole vaikea kasvattaa.Jopa kokemattomat ihmiset voivat käsitellä sitä.
  • Kun kasvi ei suostu kukoistamaan tai kuihtuu, yksinkertainen kotitaloustemppu tulee apuun.
  • Sansevieria ei ole vaikea kasvattaa ja se voi antaa paljon anteeksi jopa aloitteleville puutarhureille.Tämä on yksi syy sen kasvavaan suosioon.Se on myös erinomainen huonekasvi erityisesti makuuhuoneeseen.Miten sitä hoidetaan oikein, jotta se kasvaa reheväksi ja kauniiksi?

    Harva on tietoinen tämän lajin monista lajikkeista.Sansevieriaa on olemassa yli 70 lajiketta ja se voi olla kaunis koriste.Useimmiten ostamme sylinterimäisen lajikkeen, jossa on pyöreät lehdet, tai klassisen kolmirivisen sansevierian, jossa on litteät tummanvihreät varret.Jotta se kasvaisi kuin hullu, sitä ei todellakaan tarvitse vain häiritä.Yleisin syy tämän ruukkukasvin ongelmiin ovat hoitovirheet.

    Laita se ruukkuun ja kasvisi kasvaa kuin hullu

    Kasvin hitaan kasvun tai huonon kunnon syy on useimmiten hyvin vähäpätöinen – siitä puuttuu oikeat ravinteet. Ruukkukasvien kohdalla resurssit ehtyvät nopeasti ja säännöllisesti, joten lannoitus on aina tarpeen.On kuitenkin käynyt ilmi, että sinun ei tarvitse etsiä kaupasta erikoislannoitteita.Käytä sen sijaan vapaasti keittiön tähteitä. Munankuoret ovat erinomaista lannoitetta sansevierialle.Niissä on runsaasti kalsiumia, joka on vastuussa maaperän emäksisestä reaktiosta , jota sansevieria suosii, mutta myös rikkiä, piitä ja fluoria.

    Kuorta ei saa hävittää munan keittämisen jälkeen.Murskaa ne vain perusteellisesti ja kaada ne ruukkuun.Sekoita kuoret varovasti mullan pintakerrokseen.Valmis!.

    Toinen, hieman monimutkaisempi tapa valmistaa lannoitetta anopinkielelle on valmistaa erityistä nestettä.Laita tässä tapauksessa kuoret astiaan, peitä ne vedellä ja aseta ne sivuun kahdeksi viikoksi.Tämän ajan kuluttua kastele kasvi valmistetulla nesteellä.

    Säännöllistä lannoitusta ei tarvitse unohtaa. On suositeltavaa tehdä se kerran 3-4 viikon välein.

    Sansevierian hoito – mitä sinun tulee tietää

    Jotta kasvi tuntisi olonsa kotoisaksi, sinun on vain luotava sille oikeat olosuhteet.Ensimmäinen tärkeä vaihe on sijoittaa sansevieria sopivaan paikkaan.Tämä kasvi ei viihdy hyvin voimakkaassa valossa, esimerkiksi ikkunalaudalla. Sansevieria viihtyy paikassa, jossa on hajavaloa tai osittaista varjoa ja huoneen lämpötila on 20-24 astetta C..

    Toinen tärkeä tekijä on kastelu. Sansevieria on mehikasvi, ts.j.Se on kasvi, joka varastoi itse vettä. Se ei vaadi tiheää kastelua eikä siedä sitä. Se sietää hyvin veden puutetta, ja se miellyttää varmasti muistamattomia ihmisiä, joilla on ongelmia säännöllisyyden kanssa.

    Kesäkuukausina riittää kastelu kerran viikossa (tai harvemmin). Talvella on parasta odottaa, kunnes maa on täysin kuiva. Liikakastelua ja juurimätää voi hyvin helposti esiintyä, mikä ilmenee usein lehtien kuihtumisena.Tässä tapauksessa on parempi tehdä syntiä veden puutteella kuin liiallisella vedellä.

    Matty
    Matty
    Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

    Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

    Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

    Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

    Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

    Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

    Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

    Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

    Viimeaikaiset kommentit