Meillä sunnuntaipöydässä ei hyvää kermatäytteistä sämpylää saa jättää väliin.
Ongelmana minulle on kuitenkin aina ollut leipoa biskuittikakku, joka ei repeä, halkeile ja on kauniin pehmeä ja kuohkea.
Olen kokeillut monia reseptejä sämpylöitä varten ja silti taikina rikkoutui tai päällinen halkeili kun sitä rullailin.
Sämpylä maistui hyvältä, mutta se ei ollut mitään katsottavaa.
Minulla on vihdoin resepti pehmeään ja notkeaan taikinaan, joka rullautuu yhdellä ilolla.
Sain sen lempikondiittoriltani – äidiltäni, joka myös kokeili sitä eikä voinut saada tarpeekseen tuloksesta.
Se ei halkeile, se ei rikkoudu ja se maistuu aivan fantastiselta.
Tarvitsen:
6 kpl munaa.
120 g raakasokeria.
90 g tavallisia jauhoja.
Täytettä varten:.
Raejuusto.
hedelmät.
hilloa.
Nutella.
Top:.
Sokeripulveria.
Sulatettu suklaa.
Menettely:
Jaa munat valkuaisiin ja keltuaisiin.
Vatkaa munanvalkuaiset sokerin kanssa vaahdoksi.
Lisää vähitellen yksi munankeltuainen kerrallaan.
Ja jokaisen jälkeen vatkaa huolellisesti.
Lopuksi sekoita jauhot ihan käsin vispilällä.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Aseta esilämmitettyyn uuniin.
Paista 180 asteessa noin 7-10 minuuttia.
Paistamisen jälkeen kääri taikina pergamenttipaperin avulla.
Anna jäähtyä.
Poista paperi jäähtymisen jälkeen.
Täytä sitten kermalla ja hedelmillä.
Halutessasi voit levittää vain Nutellalla tai kermavaahdolla tai hillolla.
Kääri ylös.
Ripottele päälle sokeria.
Voit vielä kaataa siksak-kuorrutuksen.
Toivotamme sinulle hyvää makua! :-).