KotiVinkkejä kotiinÄiti käski aina irrottaa sen myrskyn aikana.Oliko hän oikeassa vai väärässä?

Äiti käski aina irrottaa sen myrskyn aikana.Oliko hän oikeassa vai väärässä?

23. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/Yankovsky88).

Me kaikki varmaan muistamme lapsena äitimme käskeneen meitä irrottamaan kaikki pistokkeet aina, kun myrsky oli tulossa.Sanotaan, että äiti on aina oikeassa, mutta onko näin myös tässä tapauksessa.

Kesä ei merkitse vain kuumaa säätä, vaan myös myrskyjä, jotka voivat olla vaarallisia ihmisille ja heidän omaisuudelleen. Me kaikki olemme varmasti useammin kuin kerran kuulleet, että sähkölaitteet pitäisi irrottaa pistorasiasta ukkosmyrskyn aikana..

Monet ihmiset eivät enää tee näin, koska he uskovat, että nykyaikaiset ratkaisut suojaavat meitä mahdollisilta vaaroilta.Mutta miten näin todella on? On aika selvittää kaikki epäilykset.

Pitääkö myrskyn aikana vetää johtoja pistorasiasta? Me hälvennämme epäilyksiä

Nykyaikaiset laitteet on yleensä varustettu ylijännitesuojalla, joka voi olla riittämätön erittäin voimakkaiden purkausten yhteydessä..

Johtopäätös on siis yksinkertainen – Myrskyn aikana katkaise laitteista esim.tietokoneet, televisiot ja reitittimet.Kuten eräs energiantoimittaja toteaa verkkosivustollaan, ’laitteiden irrottaminen johdoista estää sähköverkon äkillisistä ylijännitteistä johtuvat mahdolliset vahingot.’.

On syytä huomauttaa, että laitteiden irrottaminen ei ainoastaan suojaa niitä hätätilanteessa, vaan se ei myöskään altista meitä mahdolliselle tulipalolle tai sähköiskulle voimakkaan virtapiikin vuoksi.

Milloin laite on irrotettava pistorasiasta? Voit käyttää 30/30-sääntöä

Hyvä käsitys siitä, kuinka kaukana myrsky on meistä, on 30/30-sääntö, ts. jos ukkonen kuuluu alle 30 sekunnin kuluttua salamaniskusta, se tarkoittaa, että myrsky on hyvin lähellä ja laitteet kannattaa irrottaa pistorasiasta. Tämän säännön mukaan voit kytkeä laitteet uudelleen virtalähteeseen 30 minuutin kuluttua viimeisestä ukkosesta.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit