KotiVinkkejä kotiinÄlä juo vettä pullosta, jos olet jättänyt sen siihen pitkäksi aikaa

Älä juo vettä pullosta, jos olet jättänyt sen siihen pitkäksi aikaa

On tärkeää juoda vettä säännöllisesti tämän hellekauden aikana (eikä vain sen aikana).On kuitenkin tilanteita, joissa vedestä voi olla meille enemmän haittaa kuin hyötyä.Miksi? Asiantuntija huomauttaa, että tämä tilanne voi esiintyä juuri yhtenä ajankohtana.

Riittävä nesteytys – tärkeä asia. Kehomme koostuu nimittäin 70-prosenttisesti vedestä Se on välttämätöntä kaikkien kehomme solujen asianmukaisen toiminnan kannalta. Ilman vettä kehomme pystyy vain selviytymään &#8230.muutaman päivän ajan.

Kuinka paljon vettä sinun on juotava päivittäin?

Oletetaan, että vettä tulisi juoda noin 0,02 litraa kehon painokiloa kohti. Terveen aikuisen tulisi juoda päivittäin 1,5-2 litraa vettä (fyysisestä aktiivisuudesta, sukupuolesta ja lämpötilasta riippuen).Veden juomista säännöllisesti ei pidä unohtaa, varsinkaan kuumalla säällä, jotta suojaudumme nestehukalta ja ylikuumenemiselta.On suositeltavaa juoda yksi litra nestettä päivässä tavallista enemmän.

Säännöllisellä veden juomisella on monia etuja. Vedellä on myös suotuisa vaikutus ihoomme (sileys ja kiinteys), aivoihin (hyvä vaikutus muistiin ja keskittymiskykyyn), ruoansulatuskanavaan ja munuaisiin (haitallisten aineenvaihduntatuotteiden poisto, munuaiskivien ehkäisy).

Jätätkö vesipullon tähän kohtaan? Tässä kohdassa juomasta tulee myrkkyä

Slovakiaa on viime aikoina koetellut afrikkalainen helleaalto.On vaikea kuvitella, että tällaisina päivinä ei olisi mukana vesipulloa.Kuitenkin käy ilmi, että joissakin tilanteissa siitä voi olla vakavaa haittaa.Karolina Kowalczyk, Ing.elintarviketeknologian ja ihmisten ravitsemuksen asiantuntija, hyödyketutkija ja bioteknikko.

Et voi nauttia vettä muovipullossa, joka on jätetty autoon koko päiväksi ja jossa on kirjaimellisesti keitetty vettä. Miksi? Koska pullon sisältämät mikromuovit pääsevät paljon todennäköisemmin veteen, kun ne altistuvat näin korkealle lämpötilalle, kuin normaaleissa, jäähdytetyissä olosuhteissa.Jos otat vettä mukaan töihin, kävelylle tai mille tahansa retkelle, muista ottaa se aina mukaan.Älä koskaan jätä sitä autoon, koska altistat itsesi näiden mikromuovien tunkeutumiselle kehoosi, kudoksiisi ja elimistöösi’, sanoi tohtori Karolina Kowalczyk.

Asiantuntija suosittelee ottamaan vettä mukaan pienemmässä astiassa tai erityisessä suodatinpullossa.

Mikromuovit ovat meissä

Yhä useammat tutkimukset vahvistavat sen, että mikromuovit pääsevät elimistöön. Jokin aika sitten tutkijat osoittivat ensimmäisen kerran mikromuovihiukkasten esiintymisen ihmisen veressä.Kuten Environment International -lehdessä kerrottiin, niitä löytyi lähes 80 prosentilta testatuista ihmisistä.Professori Dick Vethakin työryhmä Haagissa sijaitsevasta Vrije Universiteit Amsterdamista raportoi, että yleisimmin havaittu polymeeri oli polyeteenitereftalaatti (PET), jota käytetään juomapullojen, elintarvikepakkausten ja tekstiilien valmistuksessa. Toisella sijalla oli polystyreeni (jota käytetään kertakäyttöisten ruokailuvälineiden, kulhojen, lautasten ja ruoka-astioiden valmistukseen) ja kolmannella sijalla polyeteeni (jota käytetään pusseissa ja pusseissa, kalvoissa tai pesuainepulloissa).

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit