Perunat ovat yksi suosituimmista päivällisen lisukkeista, varsinkin kun ruokalistalla on kyljyksiä tai lihaa kastikkeessa.Niiden valmistaminen on helppoa – ne ovat pehmeitä, joten ne on aika valuttaa.Sen sijaan, että kaadat vettä tiskialtaaseen, se kannattaa kuitenkin säästää myöhempää käyttöä varten.
Ajattele: kuinka monta kertaa viikossa keitämme perunoita? Ja kuinka monta kertaa kaadat vettä lavuaariin sen jälkeen, kun ne on keitetty? On käynyt ilmi, että perunoiden keittämisen jälkeinen vesi on ihanteellista… kasvien lannoittamiseen.Näin säästät rahaa kemikaaleihin, ja lisäksi se pitää huolta kotipuutarhastasi.Jos huomaat, että kukkasi ruukuissasi, parvekkeellasi tai puutarhassasi alkavat kuihtua, on aika keittää perunat päivälliseksi.
Vesi keitetyistä perunoista – halpaa lannoitetta kasveille
Perunan kiehumisvesi on todellinen aarre huonekasveille.Se sisältää runsaasti mineraaleja, joita huonekasvit rakastavat.Se sisältää erityisesti kaliumia , joka vahvistaa kasvin lehtiä ja saa ne kukkimaan voimakkaammin.Tämän luonnollisen ravinteen toinen tärkeä ainesosa on fosfori , joka vaikuttaa myönteisesti kasvin juuriston kehitykseen. Tärkkelys puolestaan suojaa kasveja tuholaisilta ja vahvistaa niitä.
Miten kukkia kastellaan?
Jotta voimme käyttää perunoiden keittämisen jälkeistä vettä kasvien ravinnoksi, meidän on muistettava muutama tärkeä sääntö.Ensinnäkin, emme saa lisätä siihen suolaa – muuten, sen sijaan että auttaisimme kasveja, vahingoitamme niitä.Toiseksi vesi on jäähdytettävä ennen käyttöä.Se on aina kaadettava suoraan maahan ohjaamatta ravinteiden virtausta itse kasveille.Kastelutiheydelle ei ole suuria rajoituksia, sillä kastella voi käytännössä joka kerta.
Perunatärkkelys huonekasveille
Perunatärkkelystä voidaan käyttää myös ruukkukasvien kasvun edistämiseen.Keitettyjen perunoiden veden tavoin perunatärkkelys antaa kasveille kaliumia, fosforia tai kalsiumia.
Poista yksinkertaisesti noin sentin verran multaa ruukun päältä ja ripottele siihen noin teelusikallinen perunatärkkelystä. Lisää sitten ruukkumultaa ja sekoita se tärkkelyksen kanssa. Laita sen päälle tuoretta ruukkumultaa, joka aktivoi tärkkelystä jalostavat mikro-organismit.Nyt tarvitsee vain kastella säännöllisesti, ja voit nauttia rehevästä, itse kasvatetusta kasvista.