KotiVinkkejä kotiinÄlä koskaan syö näitä vihanneksia raakana.Seuraukset ovat hirvittävät

Älä koskaan syö näitä vihanneksia raakana.Seuraukset ovat hirvittävät

Vihannesten sanotaan olevan terveellisimpiä kypsentämättöminä.Tämä on itsestään selvä totuus, mutta se kaipaa pohdintaa..

Itse asiassa on olemassa melko laaja luettelo vihanneksista, joita ei pitäisi koskaan syödä raakana.Altistat itsesi monille riskeille tekemällä niin!

Terveellisen syömisen arkana voi joskus mennä sekaisin.Toisaalta tiedämme, että vihannesten paistaminen, keittäminen tai paahtaminen menettää peruuttamattomasti osan niiden ainutlaatuisista terveyttä edistävistä ominaisuuksista.

Toisaalta tiedämme, että kaikkea ei voi syödä raakana, ja joskus ruoanlaitto takaa turvallisuuden ja vatsavaivojen välttämisen.

Miten näissä kaikissa säännöissä navigoidaan? Näyttää siltä, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yksinkertaisesti hinkata listaa vihanneksista, joita ei saa syödä raakana.Voit myös tallentaa tämän artikkelin itsellesi.Yritämme sisällyttää mukaan kaikki vihannekset, jotka voivat vakavasti vahingoittaa meitä – raakana syötynä –Tässä on luettelo niistä.

Vihannekset, joita ei saa syödä raakana

Jotta sinun olisi helpompi muistaa nämä erityiset vihannekset, listaamme ne luettelomuodossa.Katso, lue ja muista.Se on todella tärkeää!

  • Perunat. Se voi olla truismi, mutta kerro se oppilaalle, joka haluaa välttää koulunkäyntiä.Raaka peruna sisältää solaniinia, joka voi aiheuttaa kuumeen lisäksi voimakasta oksentelua, huimausta ja jopa hengitysvaikeuksia.
  • Munakoisot. Tämä terveellinen vihannes sisältää myös solaniinia, joten muista keittää se ensin.Ne maistuvat myös taikinassa paistettuina.
  • Palkokasvit. Pavut, härkäpavut, soijapavut, linssit ja muut.Ne ovat vaikeasti sulavia ja sisältävät fytaatteja, jotka estävät kivennäisaineiden imeytymistä.Niitä kannattaa paitsi keittää myös liottaa etukäteen.
  • Kurpitsa. On totta, että jotkut kurpitsalajikkeet ovat syötäviä raakana, mutta niiden kanssa ei kannata liioitella.Kurpitsa sisältää goitrogeeneja, jotka vähentävät jodin imeytymistä kilpirauhaseen.
  • Tomaatit… Some. Kypsymättömien tomaattien nauttiminen raakana voi tuottaa meille vain harmia.Tämä vihannes on täynnä tomaattia, jonka nauttiminen johtaa väistämättä ruokamyrkytykseen.
  • Matty
    Matty
    Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

    01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

    Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

    01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

    Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

    1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

    Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

    1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

    Viimeaikaiset kommentit