KotiRuokaAprikoosivuorattu kakku: suurin mahdollinen jälkiruoka!

Aprikoosivuorattu kakku: suurin mahdollinen jälkiruoka!

Tänään tuomme teille 2 superreseptiä meheviin ja vastustamattoman herkullisiin aprikoosikakkuihin.

Ensimmäinen on juustokakkutäytteinen linzerpiirakka, josta tulee varmasti kesän suosikkijälkiruokasi.

Toinen kakku on erittäin nopea, herkullinen ja onnistuu aloittelevaltakin kokilta.

Poikkeukselliset reseptit herkullisimpiin aprikoosikakkuihin youtube-kanavalta Lecker mit Rika.

Linzer-juustokakkuun aprikooseilla tarvitsemme:

(1 kuppi = 250 ml).

Taikinaa varten:.

100 g pehmennettyä voita (1/2 kupillista).

ripaus suolaa.

70 g raakasokeria (1/3 kupillista).

1 muna.

Vähän sitruunan kuorta.

200 g tavallisia jauhoja (1 + 2/5 kupillista).

Kermaa varten:.

500 g raejuustoa (tai tuorejuustoa).

80 g raakasokeria (2/5 kupillista).

2 munaa.

2 rkl sitruunamehua.

100 ml maitoa (2/5 kupillista).

40 g maissitärkkelystä (1/3 kupillista).

edelleen.

Aprikooseja.

Maitosuklaa.

mantelilastut.

Menettely:

Lisää pehmennetty voi ja suola kulhoon.Vatkaa sekoittimella.

Lisää sokeri, muna ja raastettu sitruunankuori.

Lisää jauhot seokseen ja vatkaa sekoittimella.Vaivaa tasainen taikina käsin.

Laita muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.

Leikkaa aprikoosit puoliksi ja poista kuori.

Kun aika on kulunut, siirrä taikina jauhotetulle pöydälle.

Levitä sormilla ja aseta jauhoilla ripoteltuun voideltuun vuokaan (18 x 28 cm).

Levitä taikina koko pinnalle ja muotoile reuna sormin.

Valmista kerma: Lisää syvään kulhoon tuorejuusto.

Lisää seuraavaksi sokeri, munat ja sitruunamehu.Vatkaa kerma tehosekoittimella .

Lisää maito samalla vatkaten.Siivilöi tärkkelys siivilän läpi vispilällä.

Levitä kerma taikinan päälle.Paina kuutio suklaata jokaiseen aprikoosin puolikkaaseen ..

Kasaa aprikoosit kerman päälle.

Ripottele lopuksi kakun päälle mantelilastuja.

Paista kakkua noin tunnin ajan 160 °C lämpötilassa (ylä-/alalämpö).

Ripottele päälle tomusokeria paistamisen jälkeen.

Voidaan tarjoilla.

Nopeaa aprikoosikakkua varten tarvitsemme:

4 munaa.

170 g raakasokeria (4/5 kupillista).

1 paketti vaniljasokeria (8 g).

ripaus suolaa.

150 g kasviöljyä (3/4 kupillista).

250 g vaniljajogurttia (1 kuppi).

110 g jauhettuja manteleita (1 kuppi).

250 g tavallisia jauhoja (1 + 4/5 kupillista).

15 g leivinjauhetta (2,5 tl).

60 g maissitärkkelystä (1/2 kupillista).

1 kg aprikooseja.

Menettely:

Syvään kulhoon lisää munat.

Kaada joukkoon rakeinen ja vaniljasokeri, ripaus suolaa ja vatkaa tehosekoittimella kermaiseksi.

Vatkaamisen aikana lisää öljy, jogurtti ja jauhetut mantelit.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot seokseen samalla vatkaten.

Lisää lopuksi tärkkelys ja jatka vatkaamista.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 41 x 35 cm) ja levitä tasaisesti.

Asettele puoliksi leikatut aprikoosit taikinan päälle sisäpuoli ylöspäin.

Paista kakkua noin 35 minuuttia 170 °C:ssa.

Paistamisen jälkeen anna kakun jäähtyä.

Ripottele sokeria.

Voimme tarjoilla.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit