KotiRuokaBabkan hapan höyrytetty nyytti: Ainoa oikea ja alkuperäinen resepti, se ei ole...

Babkan hapan höyrytetty nyytti: Ainoa oikea ja alkuperäinen resepti, se ei ole koskaan pettänyt minua!

Vanhan perinteisen reseptin mukaan valmistettuja suosikkipehmeitä ja kuohkeita höyrytettyjä nyyttejä.

Sopii erinomaisesti esimerkiksi paahdetun lihan ja muhennetun kaalin seuraksi, mutta maistuu myös makeana, hedelmillä tai hillolla täytettynä pullan muodossa.

Poikkeuksellinen resepti herkullisiin kotitekoisiin nyytteihin LiViera Desserts YouTube-kanavalta.

Tarve: Kiva, kun olet valmis.:

100 ml haaleaa maitoa.

30 g tuoretta hiivaa.

2 g tomusokeria.

400 g puolikarkeaa jauhoa.

200 g karkeaa jauhoa.

12 g suolaa.

1 muna.

300 ml maitoa (tai tarpeen mukaan).

1 sämpylä (tai pulla).

Menettely:

Kaada maito kulhoon ja murenna joukkoon tuore hiiva.

Lisää sokeri ja vatkaa sekoita, kunnes hiiva liukenee.

Aseta kulho hapantaikinakäynnistettä lämpimään vesihauteeseen ja anna käydä 15 minuuttia.

Siivilöi karkeat ja puolikarkeat jauhot syvään kulhoon.

Lisää suola ja sekoita.

Kaiva keskelle kuoppa lisää kananmuna ja hapatettu hapantaikinanäyte.

Sekoita kaikki keskenään.

Lisää vähitellen maito ja sekoita.

Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota haarukasta.Se kestää noin 7 minuuttia.

Lisää kuutioitu sämpylä tai pulla taikinaan ja sekoita.

Ripottele taikinaan jauhoja ja peitä muovikelmulla.

Aseta sitten kulho taikinan kanssa 40 °C:een esilämmitettyyn uuniin ja anna kohota 50 minuuttia.

Punnitse kohonnut taikina ja siirrä se jauhotetulle laudalle.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan ja vaivaa.

Muotoile yksi leipä sämpyläksi.Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia .

Laita kaada vettä kattilaan ja laita se liedelle.

Peitä kattila tiiviisti peitä astiapyyhkeellä ja sido reunus narulla (katso video).

Aseta kulho päälle ja odota, että vesi kiehuu.

Kun vesi kiehuu, aseta nyytti liinan päälle, peitä kulholla ja höyrytä 18-20 minuuttia.

Aseta liesi hieman korkeampaan lämpötilaan (säädä valitsin 1-9 tasolle 7).

Muotoile myös toinen osa taikinasta sylinteriksi , peitä pyyhkeellä ja anna kohota 18-20 minuuttia.

Pistele höyrytettyä nyyttiä vartaalla , jotta ylimääräinen ilma pääsee ulos nyytistä.

Hiero lopuksi kimpale öljyllä , jotta se ei halkeile ja kuivu.

Valmista muut nyytit samalla tavalla.

Voimme tarjoilla.

Toivotamme teille hyvää makua!

Video-ohjeet.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit