Mummon ruokakomero kätkee sisäänsä paitsi herkkuja, myös purkkeja täynnä vitamiinipommeja.Tätä mehua ei kannata jättää tänä talvena kellariin.
Isoäitini valmisti joka vuosi kymmeniä pieniä purkkeja kotitekoista aronia-mehua. Tämä sukupolvien suosikkijuoma ei ole vain maukas lisä veteen tai talviteehen, vaan myös terveyden aarreaitta, joka auttaa torjumaan monia vaivoja.Kannattaa palata isoäitisi reseptiin ja ajoittaa elokuun aroniapuun sadonkorjuu kalenteriisi, jotta voit nauttia hyvästä terveydestä koko syksyn ja talven ajan.
Aronia-mehu on resepti terveydelle
Aronia n hedelmät ovat niin kitkeriä ja happamia, että niiden syöminen on pikemminkin haaste kuin nautinto.Niihin kätkeytyy kuitenkin arvokkaita ravitsemuksellisia ominaisuuksia, joita voi hyödyntää paljon miellyttävämmällä tavalla – valmistamalla herkullista kotitekoista mehua.
Aroniamehu sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, joilla on myönteinen vaikutus terveyteen. Se sisältää suuria määriä C-vitamiinia, joka tukee vastustuskykyä , ja B-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä hermoston moitteettoman toiminnan kannalta.Lisäksi aroniamehu on erinomainen antosyaanien lähde, joilla on antioksidanttisia vaikutuksia ja jotka suojaavat soluja hapetusstressiltä, mikä puolestaan voi vähentää syöpäriskiä.
Aroniamehua suositellaan henkilöille, joilla on sydän- ja verisuoniongelmia.Säännöllinen aroniamehun nauttiminen voi auttaa alentamaan verenpainetta ja parantamaan verisuonten kimmoisuutta , mikä on avainasemassa ateroskleroosin ja verenpainetaudin ehkäisyssä.Mehulla on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja se voi olla hyödyllinen kehon erilaisten tulehdussairauksien, kuten niveltulehduksen, hoidossa.Aronia tukee myös elimistöä vilustumisen ja flunssan torjunnassa, mikä on erityisen tärkeää syksyn ja talven sairauksien aikana.
Aroniamehun resepti
Aronia-mehun valmistaminen kotona on todella helppoa.Kannattaa valmistaa muutama purkki.
Ainekset.
Valmistelu.
- Pese aronianmarjat huolellisesti.
- Laita pestyt marjat, kirsikan tai herukan lehdet, sokeri ja sitruunahappo suureen, paksupohjaiseen kattilaan.Peitä vedellä.
- Kiehauta ja keitä hyvin miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Laita kattila sivuun jäähtymään.
- Poista lehdet aronianmarjoista ja siivilöi mehu siivilän läpi.
- Kiehauta aronia mehu uudelleen.
- Kaada kuuma mehu steriloituihin purkkeihin tai pulloihin.Sulje tiiviisti ja pastöroi noin 15 minuuttia.
Aronia-mehua voi säilyttää viileässä, pimeässä paikassa useita kuukausia.Kippis!.