Tarjoamme sinulle fantastisen vinkin naudanlihasäilykkeestä, joka voi kestää jopa kaksi vuotta ihanteellisissa olosuhteissa.
Näin lihasi säilyy pitkään ja sitä käytettäessä se maistuu fantastiselta kuin olisin valmistanut sen vasta eilen.
Käytännöllinen resepti maistuvaan säilöttylihaan Mellisa Mirin YouTube-kanavalta.
Tarvitsemme:
(säiliön tilavuus 500 ml).
1500 g naudanlihaa.
1 sipuli.
1,5 tl suolaa 1,5 kg lihaa kohden (1:1).
mustapippuria.
laakerinlehti.
Toimenpide:
Leikkaa naudanliha paksummiksi viipaleiksi.
Kuori sipuli ja leikkaa se puoliviipaleiksi.
Suola liha ja sekoita huolellisesti käsin.
Valmistele puhdas, kuiva lasiastia.
Säiliön pohjalle pinoa sipuliviipaleita.
Lisää muutama jyvä mustapippuria.
Lisää sitten lasiin laakerinlehti.
Lisää lopuksi lihaviipaleet (ei reunaan).
Suljemme lasit kansilla.
Aseta lasit uunipellille.
Laita kylmään uuniin.
Paista 3 tuntia 150°C:n lämpötilassa..
Tällä tavalla paistettu, kannella suljettu liha vapauttaa omat mehunsa.
Anna lihan jäähtyä kokonaan (älä avaa kansia, kun se on kuuma!).
Tällä tavalla valmistettu liha voidaan varastoida enintään 10 °C:n lämpötilassa kahden vuoden ajan.
Kuppien kansien on oltava tiiviisti suljettuina!.
Sisään ei saa missään tapauksessa päästä ilmaa!
Säilytämme lasit kuivassa ja viileässä paikassa.
Toivotamme hyvää ruokahalua!
Opetusvideo:.