Kasvatan paprikaa joka vuosi, mutta tuoreet eivät ole täällä kovin suosittuja.
Teen lechoa ja siitä upeimman kotitekoisen levitteen.
Se on lyömätön paahtoleivän päällä, mutta myös kastikkeet maistuvat hyvältä, ja laitan sitä myös pastan päälle.
Tarvitsemme:
2 kg pippuria.
150 g tomaattipyreetä (mieluiten kotitekoista) – voimme käyttää myös kuorittuja tomaatteja.
5 valkosipulinkynttä.
100 ml etikkaa.
4 kuumaa paprikaa (tai riippuen kuinka mausteisen haluat levitteen olevan).
2-3 teelusikallista suolaa.
50 g kidesokeria.
Toimenpide:
Pese paprika.
Poista varret ja ytimet.
Puhdista valkosipuli.
Kuten paprikat, valmistamme myös kuumat paprikat.
Jauha nyt kaikki ainekset lihamyllyssä.
Lisää suola, sokeri ja paine.
Lisää etikka.
Sekoita huolellisesti.
Lado levite kerroksittain puhtaisiin purkkeihin.
Suljemme tiukasti.
Steriloimme 85 asteen lämpötilassa 25 minuuttia.
Anna sen sitten jäähtyä.
Säilytä viileässä, pimeässä paikassa.
Levitettä voi kestää kokonaisen vuoden, eli kunhan ei syö sitä siihen asti (se tapahtuu aina täällä :-D).