KotiRuokaIsoisäkokin SALAINEN kikka papujen keittämiseen: Ne eivät koskaan kiehu, ne ovat pehmeitä...

Isoisäkokin SALAINEN kikka papujen keittämiseen: Ne eivät koskaan kiehu, ne ovat pehmeitä ja ne eivät taatusti paisuta sinua!

Papujen pitäisi kuulua jokaisen kotitalouden ruokavalioon.

Usein se kuitenkin unohtuu rautavarastojen joukkoon ja sen valmistamista lykätään loputtomiin.Syy on yksinkertainen.

Palkokasvit, erityisesti herneet ja pavut, aiheuttavat turvotusta ja liiallista kaasuntuotantoa.

Ja tämä on usein syy siihen, miksi monet ihmiset jättävät sen pois ruokavaliostaan tai rajoittavat siitä valmistettuja ruokia. .

Mutta tiesittekö, että kaikki riippuu papujen valmistuksesta?

Tässä on hyvä vinkki miten papuja keitetään, jotta vältytään epämiellyttäviltä sivuvaikutuksilta ja nautitaan niiden hyödyistä.

Itse asiassa on paljon todisteita sen hyödyllisistä vaikutuksista kehossamme.

Sen valtava etu on sen korkea proteiinipitoisuus.

Se sisältää myös liukoista ja liukenematonta kuitua, pektiiniä, antioksidantteja ja kivennäisaineita (erityisesti fosforia, sinkkiä ja kaliumia).

Pavut hidastavat elimistön ikääntymistä ja sopivat myös diabeetikoille tai kasvissyöjille.

Se on erinomainen pohja runsasruokaisille aterioille, lisukkeille, keitoille tai salaateille.Mutta ensin se pitää valmistaa kunnolla.

Lisääntyneen kaasuntuotannon syy on oligosakkaridit.

Näitä aineita ei sulateta ja ne käynnistävät aktiivisemman käymisprosessin, mikä johtaa turvotukseen.

Onneksi ne on helppo hävittää ennen ruoanlaittoa ja ruoanlaiton aikana.Noudata ohjeitamme!.

Liota pavut alussa yön yli.Sen pitäisi seistä vähintään 8 tuntia, minkä jälkeen vesi kaadetaan pois ja pavut huuhdellaan huolellisesti.

Sitten kaadetaan puhdasta vettä, kiehautetaan ja kaadetaan vesi pois uudelleen siivilällä ja huuhdellaan kylmällä vedellä.

Kiehauta pavut ja keitä noin 15 min. Valuta ja huuhtele viimeisen kerran, kaada uusi kylmä vesi ja keitä nyt kunnes ne ovat täysin kypsiä.

Näin valmistetut pavut ovat paljon miellyttävämpiä vatsalle.

Nyt sinun on vain poistettava ylimääräinen vesi, lisättävä suolaa ja jos lisäät joukkoon nokare voita, sinulla on valmis täysimittainen lisuke.

Voit kuitenkin kokeilla myös jotain mielenkiintoisempaa.

Tässä on joitakin suosikkireseptejämme.

Temppu, jolla pavut kypsyvät paljon aikaisemmin

Kokeile seuraavalla kerralla tavallisen veden sijasta kivennäisvettä papujen liottamiseen.

Saattaa kuulostaa sinusta oudolta, mutta tämä temppu toimii todella hyvin.

Suola- ja mineraalipitoisuuden ansiosta pavut pehmenevät nopeammin ja kypsennysaika lyhenee huomattavasti.

Kokeile tätä temppua ja huomaat itse, että pavut, joita et aiemmin osannut keittää, valmistuvat nyt verrattomasti nopeammin.

Isoisäni temppu papujen pehmentämiseen

Jotta pavut pehmenisivät, ne kannattaa liottaa ennen keittämistä.

Valitettavasti tämä kestää melko kauan, joten kannattaa lisätä veteen hieman ruokasoodaa, joka nopeuttaa pehmenemistä jopa kahdeksankertaiseksi!

Isoisämme kuolematon papupata

Need:.

2 kourallista valkoisia papuja.

1 iso peruna2 valkosipulinkynttä.

2 ruokalusikallista voita.

3 ruokalusikallista jauhoja.

1 muna.

Suolaa, pippuria.

Tippa etikkaa.

Valinnainen:.

1 porkkana.

1 viipaloitu makkara tai pekoni.

Menettelytapa.

Liota pavut hyvissä ajoin ennen valmistusta:

Kypsennä sitten painekattilassa noin 30 minuuttia ja anna kypsyä loppuun (jos käytät tavallista kattilaa, kypsennä pidempään).

Tee erillisessä kattilassa roux – anna voin sulaa ja sekoita sitten jauhot joukkoon, kun seos muuttuu ruskehtavan väriseksi, kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi – käytin noin 1 litra vettä.

Trenčiansky párok papujen kanssa kotitekoista:

Need:.

300 g valkoisia papuja.

1 sipuli.

2 valkosipulinkynttä.

luulientä tai kanaa.

140 g tomaattipyreetä.

6 jalkaa hyvälaatuista ohutta makkaraa.

teelusikallinen jauhettua paprikaa.

lusikallinen hl.jauhoja.

suolaa.

mausteet.

sokeri.

öljy.

50 ml ruokakermaa (valinnainen).

Menettely.

Liota pavut edellisenä päivänä kylmässä vedessä.Kaada vesi pois seuraavana päivänä.Keitä pavut liemessä pehmeiksi.

Paista sipuli ja valkosipuli öljyssä.Lisää paprika, sose ja kuullota hetki.Kaada joukkoon ruokalusikallinen jauhoja ja hetken kuluttua kaada sose papuliemen päälle.

Hauduta 8-10 minuuttia.

Sekoita joukkoon valutetut pavut ja viipaloitu makkara.Kuumenna uudelleen yhdessä.

Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla maun mukaan.

Minulla on tapana sekoittaa papujen joukkoon kotitekoisia linssejä tai tarjoilla pehmennettynä kerman kanssa.Kotitekoinen leipä sopii myös hyvin sen kanssa.

Minäkin varastoin purkkeja.Laitan vain puhtaisiin purkkeihin keittämistä varten ja steriloin.

Reseptin kirjoittaja on rouva Milada Vavrošová.

10 salaattia papujen kanssa

Makkaralla, maissilla ja tomaateilla

Tarve:

Puolet sipulista.

200 g savustettua kinkkua.

2 tomaattia.

200 grammaa punaisia papuja (voit käyttää purkkipapuja tai keitettyjä papuja).

valkosipulinkynsi.

200 grammaa maissia.

1 rkl majoneesia (kotitekoinen majoneesi ilman öljyä), 1 rkl smetanaa tai jogurttia,.

suolaa, pippuria.

Leikkaa kinkku viipaleiksi, tomaatit isommiksi kuutioiksi ja sipuli ohueksi. Lisää pavut, valkosipuli, maissi, pippuri ja kermaviiliin sekoitettu majoneesi. Sekoita kaikki hyvin keskenään ja anna levätä.

Sienten ja kananmunien kanssa

Tarvitaan:

200 grammaa punaisia papuja.

3 kananmunaa.

120 g sieniä.

2 kevätsipulia.

2 rkl majoneesia.

2-3 salaatinlehteä.

suolaa, pippuria.

Leikkaa keitetyt kananmunat pieniksi kuutioiksi ja sekoita pavut, sienet, hienonnettu sipuli, paprika ja majoneesi keskenään. Tarjoile salaatinlehtien päällä.

Tonnikalan kanssa

Need:.

300 g valkoisia papuja.

200 g tonnikalaa omassa mehussaan.

punasipuli.

3 vihreää sipulia.

120 ml oliiviöljyä.

1 sitruuna.

persiljaa.

suolaa, pippuria.

Valuta tonnikala ja murskaa lihaa hieman haarukalla. Sekoita tonnikala papujen, hienonnetun sipulin ja yrttien kanssa. Sekoita kastiketta varten öljy, sitruunamehu, mausteet ja sekoita salaatin joukkoon.

Kanan, maissin ja pekingin kaalin kanssa

Tarve:

300 g pekaanikaalia.

200 grammaa punaisia kidneypapuja.

200 grammaa kanafileetä (kypsennetty).

3 ruokalusikallista majoneesia.

suolaa, pippuria.

Leikkaa liha suuriksi kuutioiksi. Sekoita liha, pavut, kaali, majoneesi, mausteet ja mausteet syvässä kulhossa ja sekoita hyvin.

Vähäkalorinen salaatti punajuurista ja hapanimeläkurkuista

Tarve:

200 grammaa punaisia papuja.

1 punajuuri (raaka).

3 suolakurkkua.

1 sipuli.

2 valkosipulinkynttä.

4 ruokalusikallista oliiviöljyä.

persilja.

suolaa, pippuria.

Leikkaa sipuli puoliympyröiksi ja paista pienessä öljyssä. Raasta kypsä raaka punajuuri ja lisää se sipulien joukkoon. Kuullota kaikkea muutama minuutti miedolla liekillä. Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi. Sekoita lopuksi kaikki keskenään, mausta mausteilla ja lorauta päälle oliiviöljyä.

Kinkun, kurkkujen ja munien kanssa

Tarvitaan:

200 g kinkkua.

1 kurkku.

3 munaa.

200 g valkoisia papuja.

2 rkl smetanaa.

persiljaa.

suolaa, pippuria.

Leikkaa kovaksi keitetty muna ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne papujen, persiljan, smetanan ja pippurin kanssa ja sekoita hyvin. Salaatti voidaan tarjoilla heti.

Naudanlihan, pippurin ja saksanpähkinöiden kanssa

Tarvitaan:

200 grammaa punaisia papuja.

250 grammaa naudanlihaa – paistettua tai keitettyä.

1 punasipuli.

1 paprika.

puolikas punainen paprika.

50 g saksanpähkinöitä.

100 ml kuumaa vettä.

2 valkosipulinkynttä.

2 ruokalusikallista etikkaa.

10 g tulista paprikaa.

2 ruokalusikallista oliiviöljyä.

korianteria.

suolaa ja pippuria.

Leikkaa sipulit puoliympyröiksi ja marinoi veden ja etikan seoksessa 7-10 minuuttia. Sekoita kuutioitu liha, paprika, pähkinät, marinoitu sipuli ja kaikki muhkeat ainekset keskenään ja mausta korianterilla, suolalla ja pippurilla.Sekoita salaatti hyvin ja tarjoile heti.

Raputikkujen ja munien kanssa

Tarve:

200 g rapupuikkoja.

3 kovaksi keitettyä kananmunaa.

200 grammaa punaisia papuja.

2 ruokalusikallista smetanaa.

Tilliä.

suola, pippuri.

Leikkaa keitetyt kananmunat ja ravunvarret suuriksi kuutioiksi. Sekoita hyvin papujen , tillin, pippurin ja smetanan kanssa. Voit halutessasi lisätä salaattiin maissisäilykettä (valutettu).

Vihannessalaatti papujen ja porkkanoiden kanssa

Tarvitsen:

1 pippuri.

2 selleriä.

2 kurkkua.

200 grammaa punaisia papuja.

2 tomaattia.

puolikas sipuli.

300 g kiinankaalia.

200 g raastettua porkkanaa.

2 ruokalusikallista auringonkukkaöljyä.

suolaa, pippuria.

Leikkaa kaikki vihannekset sipulia lukuun ottamatta suuriksi kuutioiksi. Viipaloi kaali mahdollisimman ohueksi. Lisää pavut, öljy vihannesten joukkoon ja sekoita hyvin. Halutessasi voit lisätä salaattiin paistettuja seesaminsiemeniä.

Kanaa, tomaatteja, juustoa ja krutonkeja

Tarvitaan:

300 g kanaa kypsennettynä.

2 tomaattia.

100 g juustoa.

200 grammaa punaisia papuja.

100 grammaa krutonkeja.

3 ruokalusikallista majoneesia.

suolaa.

Leikkaa kana ja tomaatit keskikokoisiksi kuutioiksi ja raasta juusto karkealla raastimella. Lisää pavut, krutonit, suola ja sekoita hyvin majoneesin kanssa.Tarjoile salaatti pöytään, kun krutonit ovat pehmenneet.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit