12. 8. 2024 (Kuva: shutterstock.com/Viktorya Telminova).
Kurkkukausi alkaa heinäkuussa ja kestää syksyyn.Tähän aikaan on hyvä tehdä purkkeja talven varalle.Eihän ole mitään parempaa kuin mehukas kurkku illalliseksi.Mutta se on osattava tehdä oikein.Kuinka kauan kurkkuja pitäisi liottaa ennen marinointia?.
Kurkut ovat epäilemättä yksi Slovakian suosituimmista suolakurkkuista.Itse valmistaminen on kuitenkin joillekin haaste.Mitä kannattaa tietää? Ennen kuin aloitat marinoinnin, ota selvää, kuinka kauan kurkkuja pitää liottaa ennen marinointia ja mitä pitää tehdä, jotta ne pysyvät kiinteinä ja rapeina.
Kuinka kauan liottaa kurkkuja ennen marinointia? Lue lisää hyväksi havaituista menetelmistä
Itse tehtyjen säilykkeiden valmistaminen on paras tapa säilyttää lempivihanneksesi maku. Niiden tekeminen on erittäin helppoa ja tuo suurta tyydytystä kuukausien odottelun jälkeen.Valitettavasti käy niin, että teemme prosessin aikana pienen virheen, eikä suolakurkku kelpaa enää mihinkään. On olemassa useita tapoja varmistaa, että suolakurkkuista tulee aina rapeita ja kiinteitä.
Avainasemassa on kunnollinen liotus.Pese suolakurkut huolellisesti ja jätä ne sitten kylmään veteen useiksi tunneiksi.Näin ne on helpompi puhdistaa.Lisäksi suolakurkut ovat peittauksen jälkeen kiinteitä ja rapeita. On hyvä idea „kylvettää“niitä“ noin kahdesta neljään tuntia ennen kuin ne laitetaan astiaan.
Kotitekoinen suolakurkkuresepti.Ne maistuvat suolakurkkujen jälkeen kuin kultaa
On äärimmäisen tärkeää valita oikeat yksilöt. Sinun on huolehdittava niiden tuoreudesta – ihanteellisinta olisi, että ne olisi poimittu muutama tunti ennen marinointiprosessin aloittamista. Kurkut omasta puutarhasta ovat hyviä, mutta jos sinulla ei ole tätä mahdollisuutta, kannattaa käyttää luotettavaa lähdettä.
Ainekset.
Vaiheittainen valmistelu:.
Puhdista kurkut ensin perusteellisesti, erityisesti niiden päät, sillä niihin kerääntyy mielellään multaa.Jätä ne kylmään veteen muutamaksi tunniksi, kunnes ne kovettuvat.Valmistele sillä välin purkit, ne on hyvä pestä etukäteen astianpesukoneessa.
Kuori valkosipuli ja leikkaa kukin kynsi puoliksi.Laita kuhunkin purkkiin muutama valkosipulin puolikas, tillivarsi, laakerinlehti sekä muutama maustepippuri ja sinapinsiemen.Lisää liotetut kurkut ja peitä ne toisella kerroksella mausteita.
Kiehauta kattilassa vesi ja suola ja sekoita, kunnes vesi on täysin liuennut.Kaada vielä kuuma neste purkkeihin ja kaada se kurkkujen päälle.Peitä sitten jokainen purkki harsolla tai kankaalla ja sido kuminauhalla.
Aseta purkit lämpimään paikkaan vähintään 12 tunniksi.Muista, että käymisprosessi voi kestää kauemmin.Kun kurkut alkavat tämän ajan kuluttua käydä, siirrä ne viileämpään paikkaan.Voit säilyttää säilykkeitä tällä tavoin useita kuukausia.