KotiRuokaKaikki kysyvät minulta, miten teen liemen, joka on joka kerta niin fantastista:...

Kaikki kysyvät minulta, miten teen liemen, joka on joka kerta niin fantastista: keitän sen 2:3-säännön mukaan!

Se liemi on yksi suosituimmista keitoista, eikä sitä saa jättää pois sunnuntaipöydästä tai erilaisista juhlista.

Aromikas ja runsas makuinen liemi on olennainen osa slovakialaista ruokakulttuuria.

Suosiostaan huolimatta se ei kuitenkaan aina maistu sellaiselta kuin haluaisimme.

Täydellisen liemen valmistamiseksi on yksinkertainen sääntö, jota smakosze-portaali neuvoo.

Täydellisen liemen valmistuksen 2:3-sääntö

Yksi liemen valmistuksen tärkeimmistä näkökohdista on lihan ja veden suhde.

Parhaiten toimii 2:3 -menetelmä 2 kiloa lihaa 3 litraan vettä.

Tällä suhteella varmistetaan, että liemi on aina kirkas ja täynnä makua.

Tämä yksinkertainen suhde on avain siihen, että keiton liha ja vihannekset säilyttävät täyden makunsa..

Asianmukaisen menettelyn merkitys

Liemen oikea valmistus ei riipu ainoastaan lihan ja veden suhteesta..

Yhtä tärkeää on noudattaa muutamia muita sääntöjä: .

Vihannesten lisääminen

Vihannekset lisätään sen jälkeen, kun liha on esikypsennetty ja vaahto on kerätty , noin 40-60 minuuttia kypsennyksen aloittamisen jälkeen.

Tällä menettelyllä varmistetaan, että liemi saa kaikki tarvittavat aromit ilman, että vihannekset menettävät koostumustaan.

Lihan pesu

On tärkeää pestä liha huolellisesti kylmässä vedessä ennen ruoanvalmistusta.

Tämä vaihe auttaa poistamaan lian ja verijäämät, mikä edistää liemen kirkkautta.

Kypsennyksen kesto

Liemen tulisi kiehua 60-90 minuuttia.

Tämä aika on optimaalinen, jotta kaikki lihan ja vihannesten aromit vapautuvat ja keitto säilyttää kirkkaan värinsä.

Tulos, joka on sen arvoinen

Noudattamalla näitä yksinkertaisia mutta tehokkaita sääntöjä voit valmistaa liemen, joka on täydellinen joka kerta.

Perheesi huomaa varmasti eron ja arvostaa kulinaristista taituruuttasi.

Tämä tekee liemestä paitsi herkullisen, myös kauniin kirkkaan ja täynnä täyteläistä makua, tehden siitä keittojen todellisen kuninkaan keittojen keittiössäsi.

Hyvää ruokahalua!

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit