KotiVinkkejä kotiinKäytä 35/5-menetelmää nuutuvan tillin nostamiseksi jaloilleen.Parempaa 'cocktailia' ei ole olemassa

Käytä 35/5-menetelmää nuutuvan tillin nostamiseksi jaloilleen.Parempaa ’cocktailia’ ei ole olemassa

09. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/PaniYani).

Tilliä kannattaa pitää käsillä.Monet pakastavat sitä, mutta parhaiten se maistuu tuoreena omasta puutarhasta.Joskus kasvi kuitenkin kuihtuu ja kuolee.Miksi näin tapahtuu ja mitä voi tehdä sen pelastamiseksi.

Tilli sopii hyvin salaatteihin, perunoiden päälle ripoteltuna tai keittojen maustamiseen.Tillille on ominaista sen höyhenmäiset oksat, ja sen tunnusomaista tuoksua on vaikea erehtyä mistään muusta kasvista.Miten pelastaa tilli, kun se kuihtuu? Kävi ilmi, että yksinkertainen temppu riittää.Tarvitset vain kaksi tuotetta keittiöstäsi.

Miksi tilli kuihtuu? Voit korjata sen.Tee kotitekoinen seos ja pelasta satosi

Kasvaa parhaiten aurinkoisella, mutta suojaisalla paikalla humuspitoisessa, hedelmällisessä ja läpäisevässä maassa.Se tulee hyvin toimeen kurkkujen, persiljan ja Brassicas-kasvien kanssa, mutta selleri, paprika, porkkana ja laventeli ovat huonoa seuraa.Se kukkii heinäkuussa , mutta joskus on säästettävä sato eikä kerättävä tuoksuvia oksia. Mitä tehdä, kun tilli kuivuu?

Nuori tilli joutuu usein kirvojen uhriksi. Nämä tuholaiset yksinkertaisesti jumaloivat sitä ja ovat yleisin syy kasvin kuihtumiseen.Jos haluat syödä sitä, et saa käyttää kemiallisia ruiskeita, ja tässä kohtaa kotikonstit tulevat apuun.On käynyt ilmi, että tällä ratkaisulla selviää tehokkaasti kirvoista.

VINKKI! Kotitekoisen suihkeen valmistamiseksi tarvitset 35 grammaa kuorittua sipulia ja viisi litraa vettä.Laitat sipulit kattilaan, peität vedellä ja keität 30 minuuttia.Tämän ajan jälkeen laitat seoksen sivuun jäähtymään, kaadat sen sitten suihkepulloon ja suihkutat tilliä.

Miten päästä eroon kirvoista kotiruiskujen avulla? Nämä sumutteet torjuvat kirvojen lisäksi myös etanoita ja etanoita

Jos sinulla ei ole sipuleita käsillä, on muitakin tapoja torjua kirvoja.Voit käyttää tähän tarkoitukseen keittiökaappituotteita.

  • Valkosipuli – 250 grammaa hienonnettua sipulia kaada 10 litraan vettä ja anna seistä vartin ajan. Kun tämä aika on kulunut, siivilöi seos ja laimenna saatu liuos 1:1 vedellä , kaada se suihkepulloon ja suihkuta kasvit.Suihkutus vaikuttaa myös etanoihin ja etanoihin.
  • Kaada 10 litraa vettä 1 kilon nokkosen päälle ja anna seistä 24 tuntia. Kaada seos tämän ajan kuluttua suihkepulloon ja suihkuta kasvit.
  • Matty
    Matty
    Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

    01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

    Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

    01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

    Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

    1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

    Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

    1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

    Viimeaikaiset kommentit