Kaupan ketsuppit sisältävät usein paljon sokeria.
Vaihtoehto kaupasta ostetulle ketsuppille
1 ruokalusikallinen valmista kastiketta sisältää enintään 1 tl tätä ainesosaa..
Se on usein niin makeaa ja tahmeaa, että kuivunutta jäännöstä on vaikea pestä pois lautaselta.
Kun teet oman kesäkurpitsaketsuppi tämän przyslijprzepis-portaalin reseptin mukaan, syöt vain sen.
Tämä resepti ei sisällä ei sokeria tai etikkaa ja ketsuppi on hienoa.
On vaikea kuvitella grilliruokaa ilman sinappi- ja ketsuppia.
Jos kuitenkin välität siitä, mitä syöt, käytä kesäkurpitsasatoa hämmästyttävän kotitekoisen ketsuppin valmistamiseen..
Yhden vahvasti aromaattisen lisäyksen ansiosta se muistuttaa täydellisesti kaupasta saatavaa, ja jopa sen tosiasian ansiosta, että se ei sisällä sokeria tai etikkaa, se ylittää sen huomattavasti maultaan ja koostumukseltaan.
Jos sinulla on nuoria kesäkurpitsaa, voit käyttää niitä kokonaisina leikkaamatta keskeltä pois.
Älä unohda leikkaa siemenet pois vanhemmista.
Paista vihannekset erissä, muuten ne alkavat muhentua ja kesäkurpitsaketsuppiin tulee enemmän vettä.
Kesäkurpitsa on maultaan niin herkkä, että se vaatii alkuvalmistelun paahtamalla, ja tämän menetelmän ansiosta saat korkeamman maun ja paremman koostumuksen..
Voit kuoria tomaatteja tai olla kuorimatta.
Riittää, kun sekoitat ne yhteen ihon kanssa – siellä on eniten vitamiineja.
Valmista ne erikseen ja yhdistä kesäkurpitsaan vasta valmistuksen lopussa.
Jos teet tämän etukäteen, vihannekset kypsyvät paljon kauemmin.
Kuinka maustaa kesäkurpitsaketsuppia?
Voit parantaa merkittävästi tuotteiden väriä ja makua lisäämällä tomaattipastaa (laimennettuna kuumalla vedellä ketsuppin koostumukseen) ja vähän kuivattua jauhettua kurkumaa..
Ole varovainen tämän mausteen määrän kanssa.
Liika voi tehdä ketsuppista katkeraa.
Mausta kesäkurpitsaketsuppi vain kuivatuilla yrteillä – niistä joista pidät.
Tuoreet yrtit voivat muuttua katkeraksi tai käydä astiassa.
Älä jätä sellerinvarsien lisäämistä väliin, vaikka et pidä tästä vihanneksesta muissa ruoissa.
Se on hyvin aromaattinen ja samalla tuoreempi ja maultaan ja tuoksultaan vähemmän maanläheinen kuin juuri itse.
Se ei hallitse kastikkeen makua, mutta korostaa ja korostaa sitä.
Sellerinvarsi antaa kastikkeelle sen tyypillisen ketsuppin maun..
Kesäkurpitsaketsuppi resepti
Ainesosat:
2 kg kesäkurpitsaa.
2 kg paksulihaisia tomaatteja.
1 valkoinen osa keskihuokosesta.
2-3 sellerin vartta.
2 rkl kuivattua oreganoa tai meiramia.
suolaa ja pippuria maun mukaan.
öljy.
Valinnainen: 2-3 ruokalusikallista tomaattipyreetä ja puoli teelusikallista jauhettua kurkumaa.
Valmistusmenetelmä:
Pese tomaatit ja leikkaa kovat osat pois.
Kuumenna ne kiehuvalla vedellä ja kuori iho tai leikkaa kuutioiksi ja jauhamme ne.
Laita tomaatit isoon kattilaan ja laita keskilämmölle.
Kuumenna välillä sekoittaen.
Sillä välin pese ja kuori kesäkurpitsa..
Leikkaa vanhojen kasvien päät irti ja leikkaa siemenet.
Leikkaa kuutioiksi.
Paista erissä erillisessä kattilassa tai pannussa.
Pese purjo ja huuhtele huolellisesti myös kerrosten välissä.
Leikkaa se viipaleiksi.
Leikkaa sellerin varret ja lehdet pieniksi paloiksi.
Paista purjoa ja selleriä sekoitellen ja varmista, etteivät ne ruskea – muuten ketsuppi voi muuttua kitkeräksi.
Kypsennettyään tomaatteja purjoilla ja sellerillä tunnin ajan lisää paahdettua kesäkurpitsaa, suolaa ja pippuria maun mukaan..
Lisää tässä vaiheessa myös meirami tai oregano, tomaattipyree ja kurkuma.
Maista samalla kun maustat, kunnes saat itsellesi parhaan maun.
Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia samalla sekoittaen.
Ota pois lämmöltä ja kiehuva kesäkurpitsaketsuppi kaada keskikokoisiin lasiin..
Pyyhi reunat ja sulje kannet pitäen ne kuivina.
Aseta purkitölkit puhtaalla puuvillapyyhkeellä vuorattuun kattilaan, täytä vedellä 3/4 purkkien korkeudesta ja kuumenna.
Kun vesi alkaa kiehua, alennamme lämpötilaa ja lämmitä purkkeja noin 20-30 minuuttia..
Kotitekoisen ketsuppin pastörointi
Reseptistä puuttuu luonnollisia säilöntäaineita (etikka ja sokeri), joten kiinnitä erityistä huomiota hygieniaan valmistuksen aikana ja asianmukaiseen pastörointiin..
Pestyt ja steriloidut purkit keitä noin 30 minuuttia..
Ja älä unohda kansia.
Kannet tulee myös kypsentää noin 1-2 minuuttia.
Tarkista, että ne eivät ole vääntyneet – että ne sulkevat edelleen kupit tiukasti.
Kun kaadat valmistettua kesäkurpitsaketsuppia lasiin pyyhi lasien ja kansien reunat huolellisesti talouspaperilla – niiden tulee olla täysin kuivia.
Pastöroimme kiehuvassa vedessä lämpötilassa lähellä kiehumispistettä..
Kesäkurpitsaketsuppi sopii mm.lihan, perunoiden ja muiden ruokien kanssa.
Hyvää ruokahalua!