Limi on ruokalaji, jonka kaikki tuntevat – puolalaisen keittiön klassikko, ihanteellinen lämmittelyyn ja kehon vahvistamiseen.Tunnettu toimittaja ja terveiden elämäntapojen asiantuntija Katarzyna Bosacka on jakanut ainutlaatuisen liemireseptinsä, joka sisältää yhden yllättävän ainesosan.Katso, mitä Bosacka lisää liemeensä tehdäkseen siitä todellisen flunssalääkkeen!.
Liemi on korvaamaton lohturuoka monissa puolalaisissa kotitalouksissa – se lämmittää, kyllästää ja samalla auttaa torjumaan vilustumista ja heikkoutta.Vaikka jokaisella on oma versio tästä klassisesta keitosta, Katarzyna Bosacká resepti erottuu yhdellä yllättävällä lisäyksellä, joka tekee siitä entistä arvokkaamman terveydelle.Terveellisestä ravitsemuksestaan tunnettu Bosacka paljastaa, kuinka yksi epätavallinen ainesosa voi parantaa liemen ominaisuuksia ja antaa sille ainutlaatuisen maun.
Katarzyna Bosacká resepti liemen
Katarzyna Bosacká reseptin mukainen liemi on keitto, joka ei ole vain maukasta, vaan myös täynnä terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Hänen salaisuutensa on inkiväärin lisääminen , joka antaa liemelle poikkeuksellisen aromin ja lisää sen tulehdusta ehkäisevää ja lämmittävää vaikutusta.
Ainesosat: .
Valmistelu:.
- Pese liha ja kuori vihannekset.Leikkaa porkkana, persilja, selleri ja purjo isommiksi paloiksi.Leikkaa sipuli puoliksi ja paista sitä kuivalla pannulla kunnes se on hieman palanut – liemi saa siten syvemmän maun.Kuori inkivääri ja leikkaa se viipaleiksi.
- Laita liha isoon kattilaan, lisää vihannekset, sipuli, valkosipuli, inkivääri, laakerinlehti, maustepippuri ja kurkuma (jos käytät).Kaada kylmää vettä kaiken päälle niin, että se peittää kaikki ainekset (noin 3 litraa).
- Keitä lientä hyvin miedolla lämmöllä noin 2 – 3 tuntia.On tärkeää, että liemi vain kuplii kevyesti – tämä pitää sen kirkkaana ja täynnä makua.Kun keitetään liemi, poista pinnalle mahdollisesti muodostuvat jäämät.
- Kypsennyksen loppupuolella suolaa ja pippuroi liemi maun mukaan.Jos pidät voimakkaammasta mausta, voit lisätä inkivääriä tai valkosipulia.
- Siivilöi valmis liemi siivilän läpi vihannesten ja lihan poistamiseksi.Tarjoile kuumana pastan, nuudeleiden tai riisin kera, ripottuna tuoreella persiljalla.
Miksi lisätä inkivääriä liemeen?.
Inkivääri on ainesosa, joka ei ainoastaan anna liemelle ainutlaatuista mausteista makua, vaan myös lisää sen terveysvaikutuksia.Tulehdusta ehkäisevistä ja lämmittävistä ominaisuuksistaan tunnettu inkivääri auttaa torjumaan vilustumista, lievittää kurkkukipua ja vilustumisoireita sekä tukee immuunijärjestelmää.Inkivääri lisääminen tekee liemestä todellisen terveyseliksiirin – ihanteellinen kylmiin syys- ja talvipäiviin, jolloin keho tarvitsee lisätukea.
Lisää vinkkejä.
Liemi – moderni ote klassikkoon
Liemi on ruoka, joka on aina suosittu puolalaisissa kotitalouksissa, mutta pienillä muutoksilla ja lisäyksillä voit antaa sille uutta ja ainutlaatuista luonnetta.Katarzyna Bosacká resepti on täydellinen esimerkki siitä, kuinka yksinkertainen ainesosa, kuten inkivääri, voi rikastuttaa klassista reseptiä ja antaa sille lisää terveyshyötyjä.