Liemi on monen meistä suosikkikeitto, vaikka kuumalla säällä tavoittelemme enemmän jäähdytettyä keittoa.Liemen ystävistä ei kuitenkaan ole pulaa.Kun lämpötilat hieman laskevat, kannattaa palata tähän makuun.Kokkien tiedossa on salaisuus, joka saa ravintolaliemen maistumaan poikkeuksellisen hyvältä.
Liemejä on yhtä monta kuin on tapoja ja niksejä niiden valmistamiseen.Jokainen valmistaa sen hieman eri tavalla, luottaen erilaisiin ainesosiin ja mausteisiin.Näennäisen yksinkertaisessa keitossa jokaisella yksityiskohdalla on merkitystä.Kokit ovat hyvin tietoisia tästä, ja heillä on omat patenttinsa siihen, miten tämä ruoka maistuu entistäkin paremmalta.Päällisin puolin se ei ehkä tunnu sopivan hyvin ikoniseen puolalaiseen keittoon, mutta se kannattaa kokeilla pienen vaihtelun vuoksi.
Etikkaa liemeen
Monet kokit suosittelevat… etikkaa liemeen. etikka.Kyseessä on laimea etikkahappo, jota käytetään keittiössä lähinnä säilöntään, koska se on erittäin happaman makuista.Tällä hapolla on kuitenkin myös kyky liuottaa lihassa olevia side- ja rustokudoksia.Ja siksi mestarikokit luottavat tähän ainesosaan.
Kun haluat kokeilla heidän temppuaan, valitse korkealaatuinen etikka.Kyse ei kuitenkaan ole tietystä etikkalajista, sillä jokainen sisältää hapon, joka parantaa lihan makua.Voit valita omenaviinietikkaa, riisiviinietikkaa tai vaikka viinietikkaa.
Miten etikkaa käytetään liemessä?
Etikan lisääminen tekee keitosta maukkaamman ja paremman makuisen.Se tulisi lisätä liemen keittämisen alussa, jolloin liemestä vapautuu enemmän ainesosia, jotka vaikuttavat lihan makuun ja rakenteeseen.Tärkeää on, että tarvitset vain enintään yhden ruokalusikallisen yhteen kattilaan.Silloin se on täysin huomaamatonta, koska sen luonteenomainen maku katoaa kypsennyksen aikana, joten käytämme vain sen pehmentäviä ominaisuuksia.Sitruunamehua käytetään joskus etikan sijasta, mutta liemessä se voi tehdä keitosta liian happaman.
Jos kuitenkin valmistat kasvis- tai kasvisliemen, jätä tämä lisäys pois.Jos kattilassa ei ole lihaa, ei ole myöskään mitään pehmitettävää, ja etikasta tulee silloin tarpeeton osa koko lientä.