Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen reseptin herkulliseen kreikkalaiseen kurpitsapiirakkaan , joka sopii kaikille kasvissyöjille ja kaikille, jotka rakastavat tuoreita makuja.
Kakussa on kesäkurpitsan lisäksi fetajuustoa, sipulia ja tuoreita yrttejä.
Upea resepti herkulliseen kesäkurpitsakakun YouTube-kanavalta Greek Cuisine.
Tarvitsemme:
1 kg kesäkurpitsaa.
1 tl suolaa.
4 munaa.
150 g kreikkalaista jogurttia.
70 ml oliiviöljyä.
10 g leivinjauhetta.
200-230 g tavallisia jauhoja.
6 kevätsipulia.
persilja.
vähän tilliä.
5 mintun lehtiä.
300 g fetajuustoa.
jauhettua mustapippuria.
Toimenpide:
Leikkaa kesäkurpitsasta pää irti ja raasta se kulhoon.
Lisää suola ja sekoita hyvin, anna vetäytyä 10 minuuttia.
Leikkaa sipuli renkaiksi. Persilja, tilli ja minttu silppua hienoksi.
Laita raastettu kesäkurpitsa keittiöpyyhkeeseen ja purista ylimääräinen neste pois.
Lisää munat erilliseen kulhoon ja sekoita vispilällä.Lisää jogurtti ja sekoita.
Kaada öljyä seokseen samalla sekoittaen. .
Mausta mustapippurilla.Lisää leivinjauhe kulhoon jauhojen kanssa ja sekoita.
Lisää sitten jauhot vähitellen munaseokseen samalla sekoittaen.
Lisäämme seokseen kesäkurpitsa ja hienonnettu sipuli mintun, tillin ja persiljan kera.
Sekoita kaikki keskenään perusteellisesti. Sitten murskaa fetajuustoa seokseen.
Jälleen perusteellisesti sekoita..
Voitele uunipelti (25 x 35 cm) öljyllä ja vuoraa se leivinpaperilla.
Sitten levitä seos uunipellille ja tasoita se tasaiseksi.
Ripottele päälle seesaminsiemenillä.
Laita levy uuniin, joka on esilämmitetty 180 °C:seen. Paistamme 50 minuuttia.
Anna kakun paistamisen jälkeen jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile.
Toivotamme hyvää ruokahalua!
Opetusvideo:.