KotiRuokaMAKARSKA-sämpylöiden taikina on uskomatonta - en ole koskaan syönyt mitään pehmeämpää tai...

MAKARSKA-sämpylöiden taikina on uskomatonta – en ole koskaan syönyt mitään pehmeämpää tai parempaa!

Sain näiden sämpylöiden reseptin Makarskan Rivieralta – paikalliset kutsuvat niitä Pamuk Kiflice , joka tarkoittaa puuvillarullia.Ja todellakin, taikina on pehmeää kuin puuvilla.

Sämpylät ovat täällä suuri menestys, ja siksi leivon niitä säännöllisesti.Artikkelin loppuun olen liittänyt videoreseptin, joka helpottaa tämän leivonnaisen valmistamista entisestään.

Maailman pehmeimmät paistit, ne ovat todella kuin puuvillaa, mukiresepti!

Tarvitsemme:

2 kupillista maitoa.

¾ kupillista öljyä (180 ml).

2 munanvalkuaista.

1 lusikallinen kidesokeria.

1 pakkauskuivahiivaa.

n. 890-900 g tavallisia jauhoja (käytin puoliksi sileää ja puoliksi karkeaa).

1 tl suolaa.

2 munankeltuaista sivelemiseen.

Valinnainen täyttö): .

maustettua raejuustoa.

hillo.

unikko

pähkinät.

1 muki = 200 ml.

Toimenpide:

Kaada pannulle maito, öljy lisää sokeri, valkuaiset, hiiva ja sekoita..

Lisää puolet siivilöidyistä jauhoista, sekoita ja lisää toinen puolet jauhoista.

Sekoitamme tasaisen taikinan – taikina on pehmeää ja tahmeaa.

Siirrä jauhotetulle työtasolle, jossa vaivaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan.

Vaivaa tasainen leipä.Laita taikinaleipä öljyttyyn kulhoon ja voitele itse taikina öljyllä.

Peitä muovipussilla tai foliolla ja anna kohota lämpimässä paikassa – taikina kaksinkertaistuu.

Jaa kohonnut taikina puoliksi.

Jaamme puolet taikinasta 4 leipää ja kumpikin puolikas uudestaan, joten yhdestä taikinan puolikkaasta saadaan 8 palaa (leipää).

Kun työskentelemme yhden kanssa, peitä muut leivät ja loput taikinasta, jotta ne eivät kuivu.

Kauli leipä, kerro toiselle puolikkaalle makusi mukaan täytettä (suolaista tai makeaa) ja leikkaa taikinan vastakkainen puoli kaulimalla tai veitsellä.

Käärimme rullalle ja kierrämme päät (saadaksesi patjan muodon).

Aseta näin valmistetut rullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Peitä ne, kun uuni lämpenee.Sitten hiero munankeltuainen patarullien päälle.

Paista 190 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 minuuttia.

Toivotamme hyvää ruokahalua! :-).

Opetusvideo:

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit