Sain näiden sämpylöiden reseptin Makarskan Rivieralta – paikalliset kutsuvat niitä Pamuk Kiflice , joka tarkoittaa puuvillarullia.Ja todellakin, taikina on pehmeää kuin puuvilla.
Sämpylät ovat täällä suuri menestys, ja siksi leivon niitä säännöllisesti.Artikkelin loppuun olen liittänyt videoreseptin, joka helpottaa tämän leivonnaisen valmistamista entisestään.
Maailman pehmeimmät paistit, ne ovat todella kuin puuvillaa, mukiresepti!
Tarvitsemme:
2 kupillista maitoa.
¾ kupillista öljyä (180 ml).
2 munanvalkuaista.
1 lusikallinen kidesokeria.
1 pakkauskuivahiivaa.
n. 890-900 g tavallisia jauhoja (käytin puoliksi sileää ja puoliksi karkeaa).
1 tl suolaa.
2 munankeltuaista sivelemiseen.
Valinnainen täyttö): .
maustettua raejuustoa.
hillo.
unikko
pähkinät.
1 muki = 200 ml.
Toimenpide:
Kaada pannulle maito, öljy lisää sokeri, valkuaiset, hiiva ja sekoita..
Lisää puolet siivilöidyistä jauhoista, sekoita ja lisää toinen puolet jauhoista.
Sekoitamme tasaisen taikinan – taikina on pehmeää ja tahmeaa.
Siirrä jauhotetulle työtasolle, jossa vaivaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan.
Vaivaa tasainen leipä.Laita taikinaleipä öljyttyyn kulhoon ja voitele itse taikina öljyllä.
Peitä muovipussilla tai foliolla ja anna kohota lämpimässä paikassa – taikina kaksinkertaistuu.
Jaa kohonnut taikina puoliksi.
Jaamme puolet taikinasta 4 leipää ja kumpikin puolikas uudestaan, joten yhdestä taikinan puolikkaasta saadaan 8 palaa (leipää).
Kun työskentelemme yhden kanssa, peitä muut leivät ja loput taikinasta, jotta ne eivät kuivu.
Kauli leipä, kerro toiselle puolikkaalle makusi mukaan täytettä (suolaista tai makeaa) ja leikkaa taikinan vastakkainen puoli kaulimalla tai veitsellä.
Käärimme rullalle ja kierrämme päät (saadaksesi patjan muodon).
Aseta näin valmistetut rullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Peitä ne, kun uuni lämpenee.Sitten hiero munankeltuainen patarullien päälle.
Paista 190 asteessa kullanruskeiksi, n. 15 minuuttia.
Toivotamme hyvää ruokahalua! :-).
Opetusvideo: