Italialaiset haluavat noudattaa kahvinjuontiin liittyviä rituaaleja.Siksi italialaisissa juhlapyhinä, mutta myös Slovakiassa, hyvissä kahviloissa espresso tarjoillaan vesilasillisen kanssa.Mikä on tämän kahvitarjoilutavan tarkoitus?.
Hyvissä kahviloissa espresson kanssa tarjoillaan lasi huoneenlämpöistä vettä.Ne, jotka eivät tunne italialaista kahvinjuontirituaalia, saattavat olla hämmentyneitä.Mikä on siis espresson kanssa tarjoiltavan veden tarkoitus?
Miksi espresson kanssa tarjoillaan vettä?
Ei ainakaan vahvan kahvin laimentamiseksi.Ja mainitsemme tämän siksi, että sosiaalisessa mediassa näkyy videoita, joissa turistit käsittelevät ylimääräistä vettä kaatamalla kupin sisällön siihen.Italialaisille se on kuin uhraus. Espresso on kahvia puhtaimmassa muodossaan, täydellisimmässä muodossaan. Se on juotava nopeasti, korkeintaan kolmessa kulauksessa.
Itse espressokupin tulisi olla valkoinen, jotta aistit eivät häiriinny kuvioilla tai väreillä, joiden tulisi keskittyä vain juomaan.Kuppia tulisi lämmittää hieman etukäteen, jotta juoma ei siirrä lämpöään astiaan. Italian espresson kansallisen instituutin (kyllä, sellainen instituutti on olemassa) mukaan kahvin lämpötilan tulisi olla noin 67 °C.
Miten juoda espressoa vedellä tarjoiltuna?
Espresson kanssa tarjoiltu vesi palvelee makuhermojen puhdistamista.Se tulisi siis juoda ennen itse kahvia , jotta suu valmistuu espresson nauttimiseen.Näin voit nauttia kahvin mausta häiriöttä.
Ei kuitenkaan ole olemassa mitään yhtä koulukuntaa.Jotkut olettavat, että vesi pitäisi juoda erissä ennen jokaista kahvin kulausta.Toiset suosittelevat jättämään vähän vettä lopuksi huuhtelemaan pois voimakkaat maut, jotka jäävät suuhun kahvin juomisen jälkeen (ns.jälkimaku).Tämä virvoitus valmistelee makuhermoja seuraavien aterioiden ja muiden juomien maistamiseen.