Kehäkukilla tiedetään olevan positiivisia terveysvaikutuksia, myös iholle.
Niillä on antibakteerisia, sieni- ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, mutta ne voivat myös antaa potkua immuunijärjestelmälle.
Kiitos lataifasin tietojen, tässä artikkelissa opit mihin kehäkukkia voi käyttää!.
Luonnonlääkinnässä kehäkukkaa käytetään keittojen, tinktuurien tai voiteiden muodossa. .
Sen käyttö on todella monipuolista ja sen parantavia ominaisuuksia voidaan käyttää esimerkiksi seuraaviin terveysvaivoihin….
Ruoansulatuskanavan sairaudet –.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että kehäkukka sisältää vaikuttavia aineita, jotka ehkäisevät kivuliaita ruoansulatuskanavan supistuksia, stimuloivat ruoansulatuskanavan sileitä lihaksia, auttavat palauttamaan infektioiden vaurioittamia limakalvoja ja vähentävät paksusuolen ärtyneisyyttä.
Kaikissa näissä tapauksissa kehäkukkajauhetta suositellaan 1/2 teelusikallista ennen aterioita ja aterioiden jälkeen..
Hoito kestää 12 päivää.
Voit myös juoda teetä 2 – 4 kupillista päivässä .
Mahahaava ja gastriitti – Kehäkukka auttaa parantamaan sairauden vaurioittaman mahalaukun suojakerroksen.
Se voi lievittää mahatulehdusta ja auttaa mahahaavoihin jos noudatat 8 viikon kuuria ja juot 4 kupillista teetä päivässä.
Kivun lievittämisen lisäksi se auttaa palauttamaan bakteeri-infektion ja suolistoflooran vaurioittamat suolen seinämät ja säätelee samalla suolen kulkua.
Dyspepsia – Sappirakkoon kohdistuvien tulehdusta ehkäisevien vaikutustensa ansiosta kehäkukka auttaa säätelemään ja erittämään sappea pohjukaissuoleen.
Kolmen viikon kuuri kehäkukan tinktuuraa tulisi noudattaa 1 teelusikallinen 3 kertaa päivässä noin 20 minuuttia ennen aterioita. .
Haavat, mustelmat, kirurgiset viillot – Ihotulehduksen estämiseksi pese iho kehäkukkatinktuuralla ja levitä sen jälkeen kehäkukkavoidetta, jotta paraneminen nopeutuu entisestään. .
Calendula-tee
Infuusio valmistetaan teelusikallisesta kuivattua kehäkukkaa, joka keitetään 250 ml:lla kiehuvaa vettä.
Juodaan pieninä kulauksina.
Kehäkukkajauhetta
Valmistetaan kuivatuista kukista hienoksi jauhettavaksi sähköisessä kahvimyllyssä.
Säilytetään tiiviisti suljetuissa säiliöissä, ja maksimaalisen tehokkuuden saavuttamiseksi jauhetta tulisi valmistaa vain muutamaksi päiväksi, jotta se olisi aina tuoretta.
Tinktuura
Tinktuuraa varten tarvitaan tuoreita kukkia (mukaan lukien lehtien versot ja nuput).
Ne pestään juoksevan veden alla, annetaan kuivua ja hienonnetaan sitten vihannesten tapaan.
Laita ne lasipurkkiin ja lisää kuorittu sitruuna viipaloituna.
Lisää hieman vettä ja sekoita puulusikalla.
Anna seistä noin 1 – 2 tuntia ja kaada sitten alkoholi, mieluiten vodka.
Anna maseroitua 10 päivää , siivilöi sitten ja säilytä tummissa pulloissa viileässä paikassa.
Kehäkukan voide
Laita 250 g silavaa kattilaan, lisää 50 g mehiläisvahaa, 1 rkl hunajaa ja 2 kourallista hienonnettuja tuoreita kehäkukan kukkia.
Kiehauta koko ajan sekoittaen, ota sitten pois liedeltä ja anna seistä seuraavaan päivään asti.
Kuumenna seos seuraavana päivänä ja siivilöi lasipurkkeihin.