26. 8. 2024 (Kuva: shutterstock/Aviavlad).
Kovaksi keitettyjen munien kuoriminen voi joskus olla melkoinen haaste.Kun kuori hajoaa pieniksi paloiksi ja sisäkalvo ei halua taittua, testatut kotitemput voivat auttaa.Monet niistä siirtyvät sukupolvelta toiselle.Niiden ansiosta munien kuoriminen on nopeaa ja vaivatonta.Tässä on yksityiskohdat!.
Muutama sekunti ja kuoret päätyvät roskakoriin
Miksi kananmunia kannattaa syödä? Se on todellinen ravintoarvojen aarreaitta.Ne sisältävät täydellisiä proteiineja, aminohappoja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, vitamiineja (A, E, K, D, ryhmä B) ja kivennäisaineita.
Ne ovat herkullisia ja monipuolisia – voit syödä niitä kovina, pehmeinä, paistettuina, sekoitettuna tai munakkaana.
Nautiaksesi niiden mausta sinun on kuitenkin ensin… kuorittava ne. Isoäideillämme oli omat tapansa käsitellä tätä.
Kuinka helposti kuoria kovaksi keitetyt munat?
Jos haluat keittää munan kovaksi, laita se kiehuvaan veteen noin 8-10 minuutiksi.Kun munat ovat valmiita, poista kuori helposti jollakin seuraavista yksinkertaisista temppuista:
Lusikka temppu
Kaada. kylmää vettä
Peitä munat keittämisen jälkeen kylmällä vedellä ja napauta niitä kevyesti kattilaan, jotta kuori halkeilee. 2-3 minuutin kuluttua kuori alkaa irrota itsestään ja voit poistaa loput ilman ongelmia.
Muita temppuja munien kuorimiseen helposti:
Nyt kun tiedät nämä yksinkertaiset temput, munien kuoriminen on helppoa.