Haluatko nauttia klassisista ranskalaisista ilman, että sinun tarvitsee uhrata linjasi? Meillä on sinulle täydellinen vinkki, miten valmistat vähällä rasvalla rapeat ja herkulliset ranskalaiset.
Tämä resepti sopii täydellisesti kesään – täydelliset vaaleat ranskalaiset tai rapeat perunalastut (riippuen siitä, kuinka paksuja perunoita haluat).
Koko juju on valmistuksessa, jos noudatat tätä, saat taatusti superterveellisiä ja supermaukkaita ranskalaisia.
Miksi minimoida rasva?
Vaikka ranskalaisten paistaminen öljyssä on klassinen menetelmä, se on myös rasvaisin.Kun ranskalaiset valmistetaan mahdollisimman vähärasvaisina, niiden kaloriarvo ja tyydyttyneen rasvan määrä pienenee.
Tarve:
1 tl oliiviöljyä.
500 g keltaisia perunoita.
Suolaa.
Menettelytapa:
Kuori perunat tai jätä ne kuorineen – se riippuu sinusta.
Suosittelen viipaloimaan ne ohuiksi, silloin perunat ovat parhaimmillaan.
Voit kuitenkin leikata myös tavallisiksi perunoiksi, mutta ei liian paksuiksi.
Liota perunoita jäävedessä 10 minuuttia, valuta sitten ja laita kylmään veteen, jossa on vähän suolaa, siirrä liekkiin.
Kun vesi kiehuu, ota pois liedeltä, valuta ja anna jäähtyä.
Siirrä perunat isompaan kulhoon, lisää 1 tl öljyä ja sekoita huolellisesti käsin – tämä on erittäin tärkeä osa, jos sekoitat itse hyvin, huomaat, että teelusikallinen öljyä riittää todella puolelle perunakilolle.
Kuumenna uuni 220-250 asteeseen.
Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista noin 30 minuuttia kääntämällä muutaman kerran paistamisen aikana.
Siirrä kulhoon ja mausta suolalla.Jos sinulla on paksumpia perunoita, paista pidempään.
Toinen menetelmä: .
Keittäminen: Keitä perunat puolipehmeiksi.
Paahtaminen: Valuta perunat ja paahda ne tarttumattomalla paistinpannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Vinkkejä ylimääräisen rapeuden aikaansaamiseksi:.
Perunatärkkelys:.
Päällystä ranskalaiset perunatärkkelyksellä ennen paistamista.Se antaa niille rapean kuoren.
Uunin esilämmitys:.
Kuumenna uuni huolellisesti, jotta ranskalaiset alkavat paistua heti ja pysyvät rapeina.
Yksi kerros:.
Levitä ranskanperunat pellille yhteen kerrokseen, jotta ne paahtuvat tasaisesti.
Toivotamme sinulle hyvää makua.:-).