Oletko todella pommijälkiruoalla tuulella?
Sitten sinun täytyy kokeilla tätä karamellijuustokakkua.
Tämä resepti on saanut inspiraationsa hyvän ystäväni karamellijälkiruoasta, mutta muokkasin sitä slovakilaisen reseptin mukaan.
Tulos on enemmän kuin herkullinen.
Tarvitsemme:
Perus:.
250 g karamellikeksejä (Lotus).
120 g voita.
Kerma:.
500 g pehmeää raejuustoa.
250 g mascarponea.
250 ml kasvisvaahtoa.
120 g tomusokeria.
Karamelli:.
130 g sokeria.
70 g voita.
100 ml kuohukermaa.
Muoto, jonka halkaisija on 23 cm.
Toimenpide:
Ensin valmistamme juustokakkupohjan.
Soseuta karamellikeksit tehosekoittimessa.
Lisää niihin sulatettu voi ja sekoita hyvin kulhossa käsin niin, että massa yhdistyy mahdollisimman hyvin.
Painele seos uunivuokaan ja laita jääkaappiin.
Valmistetaan kerma :
Sekoita raejuusto tomusokeriin ja mascarponeen.
Vatkaa toisessa kulhossa kasviskerma vaahdotettuun joukkoon ja sekoita se käsin juustomassaseokseen.
Levitä kerma keksipohjan päälle, laita jääkaappiin ja valmista karamelli.
Anna sokerin liueta kattilassa koko ajan sekoittaen.
Lisää varovasti kermavaahto ja sekoita kunnes saat tasaisen karamellin.
Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä niin, että karamelli on vielä lämmin/nestemäinen, mutta ei kuuma samaan aikaan.
Kaada yksinkertaisesti juustokakun päälle ja anna jäähtyä.
Lopuksi voimme koristella murskatuilla keksillä ja karamellilla.
Toivotamme hyvää ruokahalua! :-).