09. 08. 2024 (Kuva: shutterstock.com/SpeedKingz).
Lihavalmisteet ovat ulkonäöstä poiketen tuote, joka säilyttää ominaisuutensa melko pitkään.Oikein säilytettynä ne eivät pilaannu nopeasti.Jos pian oston jälkeen se alkaa lipsua ja haista epämiellyttävältä, teemme ilmeisesti jotain väärin.Tänään kerromme sinulle, millaiset olosuhteet lihatuotteille tulisi tarjota.Tämän ansiosta voimme nauttia niiden mausta monta päivää.
Tänään kerromme teille, mitä on varottava, kun säilytätte lihatuotteita jääkaapissa. Kaikki eivät tiedä sitä eivätkä kaikki muista sitä.Mikä harmi.Jos olet kyllästynyt heittämään pois pilaantunutta ruokaa, muista lukea tämä artikkeli. Pienellä muutoksella voi olla todella suuri vaikutus.
Laadukkaat lihatuotteet, jotka sisältävät pääasiassa lihaa, eivät jauhoja tai keinotekoisia arominvahventeita, voivat olla osa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.Niistä ei tarvitse luopua, mutta kannattaa aina lukea ainesosat ja valita itselle parhaiten sopiva tuote, esimerkiksi vähärasvainen, jos on sydänongelmia tai ylipainoinen. Muista myös tarkistaa viimeinen käyttöpäivä.Jos se lähestyy loppuaan, kannattaa miettiä, onnistuuko lihan syöminen todella niin nopeasti.
Paraskin tuote voi kuitenkin pilaantua muutaman päivän kuluttua, jos sitä säilytetään väärin. Tarkistetaan siis, että jääkaapin lämpötila on riittävän alhainen ..
Paras tapa säilyttää lihatuotteita
Paras alue lihatuotteille on 0-4 astetta C. Muista. poistaa liha alkuperäispakkauksesta avaamisen jälkeen.
Myydään useimmiten foliossa, joka on kätevä ja hygieeninen, mutta ei vaikuta hyvällä tavalla itse tuotteeseen.Tällaisessa ympäristössä se yksinkertaisesti ’nesteytyy’, joten se liukuu nopeasti eikä näytä houkuttelevalta. Muovi nopeuttaa hajoamista.Kun avaat lihatuotteita, älä jätä niitä pakkauksiinsa.
Paljon parempi idea on siirtää lihatuotteet lasiastiaan tai kääriä ne leivinpaperiin.Jos sinulla on viipaloituja tuotteita, olisi ihanteellista jakaa jokainen viipale leivinpaperilla.Näin ne säilyvät tuoreina pitkään.
On myös erittäin tärkeää, että tuote pääsee jatkuvasti ilmaan.Se ei ole välttämätöntä, itse asiassa tällaisia tuotteita ei pitäisi edes sulkea ilmatiiviisiin astioihin, koska ne ’tukehtuvat’ sinne.Ja ne pilaantuvat nopeammin. Eli se kuivuu luonnollisesti ajan myötä, mutta siinä ei ole mitään väärää.Märkä, tahmea pinnoite on kuitenkin eri asia.
On myös tärkeää huomata, että lihavalmiste säilyy yhtenä kappaleena tuoreena pidempään kuin viipaloituna.
Lopuksi ilmeinen asia, joka on helppo unohtaa. Riippumatta siitä, siirrätkö tuotteen toiseen astiaan vai laitatko sen voileivän päälle, sinun on aina tehtävä se puhtailla käsillä. Muista pestä ne välittömästi ennen ruokaan koskettamista.Tärkeää on, että et saa koskea esim.Juustoon ei saa koskea samoilla käsillä kuin lihavalmisteisiin ja päinvastoin.