Muistat luultavasti pestä kätesi ennen kuin otat mehukkaan vesimelonin, mutta riittääkö se? Toisaalta suositellaan kaikkien hedelmien ja vihannesten pesua, mutta toisaalta meillä on edessämme vesimelonin kova kuori, jota emme syö.Ja jos emme syö sitä, miksi meidän pitäisi pestä se?.
Mitä teet ennen kuin leikkaat mehukkaan vesimelonin palan irti? Lähetätkö sen nopeasti suihkuun vai alatko heti heiluttamaan veistä? Kuten banaanienkin kohdalla, on tärkeää pestä hedelmän kuori huolellisesti etukäteen.Katso miksi.
Pitääkö melonit pestä ennen syömistä?
Nyrkkisääntönä on, että on pakollista pestä sekä vihannekset ja hedelmät, joilla on syötävä kuori, että ne, jotka aiot kuoria. Näin ollen ei ainoastaan omenoita tai päärynöitä, vaan myös banaanit ja melonit on käsiteltävä vedellä. Tämä menettely liittyy elintarviketurvallisuuteen.Vähentää riskiä lian ja mikrobien siirtymisestä kuoresta hedelmälihaan.
On myös tärkeää tietää, että torjunta-ainejäämiä voi olla melonin kuoressa.Nämä eivät tunkeudu hedelmälihaan, mutta jos kuorta ei pestä, kuoressa oleva lika siirtyy käsiin, veitseen tai lautaseen ja pääsee suuhun.On myös tärkeää huomata, että lika ja bakteerit voivat siirtyä pesemättömästä melonin kuoresta viereisen hedelmän syötävään kuoreen.On myös tärkeää pestä luonnonmukaisesti kasvatetut hedelmät ja vihannekset.
Miten hedelmät pestään oikein?
Hygienisti suosittelee, että hedelmiä ja vihanneksia ei pitäisi pestä lyhyesti ja pinnallisesti vaan perusteellisesti hankaamalla tai hankaamalla niiden pintoja juoksevan veden alla ja tuotteita, joilla on kovempi, karkea kuori, voidaan keittää kiehuvalla vedellä tai hangata puhtaalla harjalla, kun ne pestään juoksevan veden alla.Hedelmien ja vihannesten huuhteluun voidaan käyttää myös vettä, jossa on ruokasuolaa, sitruunamehua, sitruunahappoa tai etikkaa.