KotiVinkkejä kotiinPuiset leikkuulaudat ovat suuri paha.Et edes tiedä kuinka he vahingoittavat sinua

Puiset leikkuulaudat ovat suuri paha.Et edes tiedä kuinka he vahingoittavat sinua

Nykyaikaisissa keittiöissä oikeiden leikkuulaudojen valintaa käsitellään jatkuvasti.Aiemmin puulaudat olivat ainoa vaihtoehto suojata keittiön työtasoa vaurioilta.Nykyään meillä on kuitenkin erilaisia ​​materiaaleja, joista valita – muovista lasiin – mikä tuo uusia etuja ja haittoja..

Miksi jotkut suosivat muita materiaaleja?

Yksi yleisimmistä puulevyjen vastalauseista on niiden koko ja korkeampi hinta.Tästä huolimatta puulaudat ovat suosittuja esteettisestä ulkonäöstään, kyvystään säilyttää veitsien terävyys ja pitkä käyttöikä.Toisaalta puulla on taipumus imeä itseensä nesteitä viipaloidusta ruoasta, mikä voi aiheuttaa hygieniaongelmia.

Puulaudat eivät myöskään sovellu astianpesukoneessa pestämiseen, ja pitkäaikainen liotus voi johtaa niiden vaurioitumiseen.Ajan myötä voi käydä niin, että lautasi ei ole niin hygieeninen kuin haluaisit.Puun paremman suojan saavuttamiseksi suositellaan säännöllistä öljyämistä, mikä voi vähentää sen imukykyä ja pidentää sen käyttöikää.

Vaihtoehtoina muovia ja lasia

Muovilevyt ovat usein edullisia, kevyitä ja helppohoitoisia.Niiden suuri etu on, että ne voidaan pestä astianpesukoneessa.Muovilevyihin tulee kuitenkin ajan myötä uria, jotka voivat olla bakteerien kasvualusta säännöllisestä pesusta huolimatta.

Lasileikkuulaudat ovat esteettisesti mielenkiintoinen valinta, mutta niiden käytännöllisyys on kyseenalainen.Lasilevylle viipaloittaessa syntyy ääntä, joka voi olla epämiellyttävää.Vaikka veitsisi terät kuluvat nopeasti käytössä, vaikka ne kestävätkin veitsivaurioita.

Mikä lauta valita?

Jokaisella materiaalilla on hyvät ja huonot puolensa.Puulaudat sopivat ihanteellisesti leivän, vihannesten tai juuston leikkaamiseen, mutta lihan ja kalan leikkaamista kannattaa välttää, kun muovi tai bambu sopii paremmin.Lasiset työtasot voivat olla kaunis design-asuste, mutta niiden käytännöllinen käyttö keittiössä on rajallista.

Minkä tahansa materiaalin valitsetkin, on tärkeää valita tarpeidesi ja mieltymystesi perusteella unohtamatta säännöllistä huoltoa, joka pidentää leikkuulaudan käyttöikää.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit