Ei ole teetä kuin tee – eikä kyse ole vain laadusta ja tyypistä.Teetä voi valmistaa niin monella tavalla, että vain mielikuvitus on rajana.Jos haluat maustaa päivittäisen teesi, rikastuttaa sen makua ja lisätä siihen vitamiineja ja ravintoaineita, ota selvää, mitä aineksia kannattaa valita.Nämä ehdotukset ovat ihanteellisia vuodenajasta riippumatta.
Useimmat meistä juovat teetä sitruunan kanssa ja tekevät niin erityisesti kahdesta syystä.Ensinnäkin maun vuoksi ja toiseksi rikastuttaaksemme juomaamme sitruunassa olevalla C-vitamiinilla.Harva tietää, että sitruunaviipaleita ei pidä tiputtaa kiehuvaan veteen, koska tämän hedelmän lisääminen kuumaan teehen vie siitä kaiken C-vitamiinin.
Jos kuitenkin pidät teestäsi hedelmäisellä vivahteella, meillä on ratkaisu sinulle – ehdotamme sitruunan korvaamista kuivatulla sitrushedelmällä.Sitruunan tai appelsiinin palat (ei tietenkään sokeroituja!) sopivat täydellisesti.Myös näiden hedelmien kuori itsessään on hyvä valinta.
Voit tarjoilla teetä muillakin kuin sitrushedelmillä.Hedelmät, kuten aronia, karpalot, goji-marjat, vadelmat tai persikat rikastuttavat myös sen makua.Myös kuivatut omenaviipaleet voivat olla mielenkiintoinen vaihtoehto.Murskattuina ja teehen heitettyinä ne tuovat teehen miellyttävää aromia ja raikkautta.
Aromikkaat mausteet teetä varten
Mausteetkin voivat tehdä tavallisesta teestä aromaattisen haudutteen.Riippuen siitä, mitä valitset, niillä voi olla virkistävä, lämmittävä, virkistävä tai rauhoittava vaikutus.Mausteiden valinnassa ei ole rajoja; suosikkimakusi tai -aromasi voi tehdä eron.
Suosituimpia teiden ainesosia ovat mausteet, kuten kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri, kurkuma, sahrami, maustepippuri, anis tai vanilja.Kesähelteellä teetä kannattaa rikastaa virkistävällä mintun lehdellä, joka keventää ja virkistää juomaa.
On syytä mainita myös toinen mauste, joka parantaa teen makua.Se on sitruunaruoho (se on melko kallista, mutta pieni määrä riittää antamaan ihanan ja virkistävän aromin).
Kukkia teen kanssa
Usein käytetään herkullisen teen valmistukseen, ja kukat antavat sille ainutlaatuisen luonteen.Tässä roolissa ne ovat ihanteellisia jasmiini, laventeli, hibiskus ja kehäkukka.Niitä voidaan yhdistää vihreän ja mustan teen kanssa.Kukat voidaan tarjoilla kuivattuina tai tuoreina (terälehdet ).Ne tarjoavat paitsi erilaisen maun myös houkuttelevan visuaalisen kokemuksen.
Maito-, kerma- tai kasvisjuoma.Tässä on uusia versioita bavaroisesta
Klassinen bawarka eli tee maidon kanssa on ylivoimaisesti suosituin versio.Kukaan ei kuitenkaan sanonut, että se olisi ainoa maukas yhdistelmä, päinvastoin.Kun kyseessä on maidon ja teen kaksikko, kannattaa kokeilla myös muita teelaatuja.Ne, jotka pitävät epätavallisista mauista, voivat valita vihreän, hedelmä-, valkoisen tai punaisen teen ja sekoittaa niitä perinteiseen maitoon ja kasvipohjaiseen juomaan, kuten kaura-, soija- tai mantelimaitoon.Kukin näistä lisäyksistä antaa täysin erilliset makuominaisuudet, joten voit luoda oman version suosikkibaijeristasi.
Pähkinöitä teessä? Kyllä!
Ajattelisitko tehdä teetä pähkinöistä? No, tätä terveellistä ja aromaattista ainesosaa, joka ei liity teehen lainkaan, voidaan onnistuneesti käyttää herkullisen juoman valmistamiseen.
Paras vaihtoehto on valita murskatut pähkinät, kuten hasselpähkinä, saksanpähkinä, manteli tai pistaasipähkinä hiutaleet.Kuorestaan ja kuorestaan riisutut pistaasipähkinät, jotka heitetään murskattuina lämpimään haudutukseen, antavat teelle ihanan tuoksun ja miellyttävän maun.Pistaasipähkinöiden (samoin kuin muidenkin pähkinöiden) tulisi tietenkin olla suolaamattomia.
Teehillo
Vielä noin kymmenen vuotta sitten hillotee oli erittäin suosittua.Viime vuosina tämä yhdistelmä on kuitenkin tullut paljon harvinaisemmaksi.Tämä paritus kannattaa kuitenkin muistaa, sillä perinteinen hillotee sopii hyvin yhteen teetä sisältävän infuusion kanssa.Tällöin on tärkeää, miten tee tarjoillaan.Hillo kannattaa laittaa erilliseen pieneen kulhoon eikä suoraan kuppiin.Tällä tarjoilutavalla halutaan osoittaa, että hilloa ei tiputeta kiehuvaan veteen, vaan sitä maistellaan vuorotellen teen kanssa.Suositeltavimpia ovat mansikka-, vadelma – ja kirsikka -marmeladi.
Kookoshiutaleet
Kuivatut hedelmät, pähkinät, hillot ja mausteet eivät ole todistetusti teen ainesosia.Omaperäisten makujen ystävät arvostavat myös kookoshiutaleita ( hiutaleet eivät ole sama asia kuin kookoslastut ).Ne lisäävät eksoottisen maun ja aromin teehen, joka yhdistetään makeaan ja rentouttavaan lomailuun, ja ne vaikuttavat erinomaisesti aisteihin.Kookoshiutaleet sopivat parhaiten valkoiseen tai vihreään teehen.