Fantastisen maukas resepti kotitekoiseen tuorejuustoon youtubesta – mascarpone, joka maistuu jopa paremmalta kuin kaupasta ostettu.
Muutamalla pennillä saat puoli kiloa herkullista kotimaista tuotetta ja lisäksi hyvälaatuista heraa, jota voit käyttää esimerkiksi taikinassa tai pannukakkuihin.
Tarjolla kotitekoista mascarponea 10 minuutissa
Käytän mascarponea monissa jälkiruoissa ja lähes kaikissa makeissa täytteissä.
Kesällä vain sekoitetaan tuoreiden hedelmien kanssa, täytetään laseihin ja on herkullinen kylmä herkku.
Päälle voi laittaa myös keksejä tai suklaalastuja.
Kotitekoisen mascarponen valmistamiseen tarvitset vain muutamia perusaineksia ja vähän aikaa.Voit lisätä lopputuotteeseen erilaisia makuja, kuten vaniljaa, kaakaota tai hedelmiä.
Kotitekoinen mascarpone on hyvin monikäyttöinen , voit käyttää sitä monissa resepteissä tiramisusta hedelmäisiin jälkiruokiin ja suolaisiin levitteisiin.
Kun valmistat sitä, tiedät tarkalleen mistä ainesosista se on tehty, ja voit olla varma, ettei se sisällä säilöntäaineita tai keinotekoisia ainesosia.
Suurin etu on se, että kotitekoisella mascarponella on selkeämpi ja luonnollisempi maku, jota voi helposti mukauttaa omien mieltymysten mukaan..
Miksi vain smetanaa ja jogurttia?
Smetana ja jogurtti sisältävät runsaasti rasvaa, joka on välttämätöntä mascarponen muodostumiselle.Molemmat ainesosat sisältävät maitohappobakteereja, jotka saavat maitoproteiinit hyytymään ja muodostamaan kermaisen aineen.
Kotitekoisen mascarponen valmistamiseen tarvitset:
400 g smetanaa (rasvapitoisuus mahdollisimman korkea 18-20 %),.
350 g jogurttia (rasvapitoisuus 10 %).
3 grammaa suolaa.
2 grammaa ruokasoodaa.
Menettely:
Sekoita jogurtti ja suola ja sekoita huolellisesti.
Sekoita joukkoon jogurttiin siivilöity sooda ja lisää sitten smetana.Sekoita huolellisesti.
Saamme yhtenäisen kerman.
Valmistele nyt puhdas kulho johon laitamme siivilän.
Vuoraa siivilä juustoliinalla ja kerrosta kerma päälle.
Taita pellava kerman päälle.Siivilöi, jotta neste valuu pois.
Aseta sivuun jääkaappiin vähintään 12 tunniksi.
Seuraavana päivänä meillä on herkullista kotitekoista mascarponea kulhossa.
Ja sinulla on erillinen hera kulhossa.Muista olla kaatamatta sitä pois, sitä voi käyttää taikinan lisäaineena.
Tuloksena mascarponen koostumus pehmeä ja kermainen.
Se on täsmälleen samanlaista kuin kaupasta ostettu mascarpone.
Toivotamme teille hyvää makua! :-).
Video: