Valmista suosikkitäytetty paprika kotona hieman epätavallisen reseptimme mukaan ja löydä uusia makuja tästä herkusta.
Pippurikausi on täydessä vauhdissa, joten miksi et hyödyntäisi sitä?
Poikkeuksellinen resepti suosituille kotitekoisille täytetyille paprikoille YouTube-kanavalta УХ ТЫ,КУХНЯ.
Tarvitsemme:
11 paprikaa.
kasviöljy.
2 sipulia.
1 valkosipulinkynsi.
suolaa
1 porkkana.
1/2 pippuria.
2 jyvää maustepippuria.
1 ruokalusikallinen tomaattipyrettä.
2 ruokalusikallista smetanaa.
ripaus kidesokeria.
1 iso kesäkurpitsa.
600 g mitä tahansa jauhelihaa.
suolaheinä.
persilja.
kevätsipuli (valinnainen).
1 iso tomaatti.
jauhettua mustapippuria.
kuivattua valkosipulia.
jauhettua kuminaa (valinnainen).
2 jyvää maustepippuria.
1 laakerinlehti.
Toimenpide:
Pannulla kuumenna öljy..
Kuorittu sipuli kuutioiksi leikattu ja lisää pannulle.
Lisää sitten viipaloitu valkosipuli, suola ja sekoita..
Raasta kuorittu porkkana karkealla raastimella.
Leikkaa paprika pieniksi paloiksi.Raasta kesäkurpitsa karkeasti kulhoon, lisää suola, sekoita kädellä ja anna mehun valua..
Kun sipuli ruskistuu pannulla, lisää pilkotut kasvikset ja sekoita.
Leikkaa yläosa pois pippurista ja poista siemenet.
Jaa paistetut kasvikset puoliksi, laita yksi osa lautaselle ja valmista kastike toisesta.
Lisää pannulla olevien vihannesten joukkoon tomaattipyree, sokeri ja sekoita.
Kesäkurpitsasta purista ylimääräinen neste huolellisesti pois ja lisää kulhoon jauhelihan kanssa.
Seuraavaksi lisää hienonnettu persilja, kevätsipuli ja suolakurpi.
Lisää pannulla paistettujen kasvisten joukkoon kerma ja sekoita..
Sitten lisää kesäkurpitsamehu, puoli lasillista vettä ja sekoita.
Kuori vaalennettu tomaatti, leikkaa se kuutioiksi ja lisää lihaseokseen.
Lisää jäähtyneet paistetut kasvikset, jotka jätimme sivuun alussa.
Suola seos, mausta maun mukaan , lisää kuivattu valkosipuli ja kumina.
Kaikki yhdessä sekoitamme käsin..
Lihatäyttö täytä paprikat..
Peitä paprikat ja kiinnitä ne hammastikulla vierekkäin kattilaan.
Kaada kastike pannulta tomaattien päälle.Kaada lopuksi 500 ml vettä.
Laita kattila liedelle , lisää pippurit ja laakerinlehti.
Peitä kannella, kiehauta ja keitä 40 minuuttia.
Kun aika on kulunut, sammuta lämpö ja anna seistä vielä 10 minuuttia.
Valmis paprika tarjoillaan smetanan kanssa..
Toivotamme hyvää ruokahalua!
Opetusvideo:.