KotiVinkkejä kotiinTämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo).

Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden herkullisesta mausta pitkään.Ne on kuitenkin valmisteltava asianmukaisesti pakastamista varten.Miten se tehdään? Neuvomme sinua, miten hedelmiä pakastetaan askel askeleelta.

Periaatteessa kaikki kauden hedelmät soveltuvat pakastettaviksi. Näin voimme nauttia niiden herkullisesta mausta paljon pidempään.Vadelmat, mustikat, karhunvatukat, mansikat, päärynät tai aprikoosit voivat mennä pakastimeen silloin, kun ne ovat tuoreita, ja ne tulevat tarpeeseen muina aikoina. Jotta niiden maku ja terveysvaikutukset säilyisivät, ne on kuitenkin valmisteltava asianmukaisesti pakastamista varten. Miten se tehdään? Me selitämme.

Pakastetut hedelmät vaihe vaiheelta.Miten hedelmät valmistellaan pakastamista varten?

Hedelmien pakastaminen on suosittu tapa pidentää niiden säilyvyyttä. Ne on kuitenkin valittava oikein ja keskityttävä tuoreisiin, kypsiin ja vahingoittumattomiin yksilöihin. Hedelmät on pestävä ja kuivattava huolellisesti, jotta ne eivät tartu kiinni ja muodosta jäisiä kokkareita.Hedelmien tarkka valmistelu riippuu niiden tyypistä.Jotkin hedelmät on esimerkiksi kuorittava tai kuorittava.Esimerkiksi omenat ja päärynät on kuorittava ja leikattava pienemmiksi paloiksi.

Monet ihmiset tekevät sen yleisen virheen, että pinoavat hedelmät tasaisesti päällekkäin.Tämä voi kuitenkin johtaa vain siihen, että ne tarttuvat toisiinsa. Hedelmät kannattaa asettaa tasaiselle alustalle (esimerkiksi tarjottimelle), jotta ne eivät kosketa toisiaan. Tämän jälkeen ne on asetettava pakastimeen muutamaksi tunniksi, ja vasta kun ne ovat täysin jähmettyneet, ne on asetettava ilmatiiviisiin pusseihin tai pakastamiseen tarkoitettuihin astioihin.

Pakastetut hedelmät – kuinka kauan ne säilyvät syömäkelpoisina?

Pakastetut hedelmät säilyvät jopa vuoden ajan. Niitä voidaan käyttää kompotin valmistukseen, kakkujen täytteeksi tai pannukakkujen ainesosaksi. Tärkeää on vain, että pussit tai säiliöt, joissa ne säilytetään, ovat ilmatiiviitä.

On myös huolehdittava siitä, että pakastimen lämpötila pidetään jatkuvasti alhaisena. Ihannetapauksessa sen tulisi olla -18 celsiusastetta tai vieläkin alhaisempi. On myös hyvä allekirjoittaa asianmukaiset pakkaukset.Pakastuspäivämäärän merkitseminen helpottaa varastojen hallintaa.Et unohda, milloin pakastit hedelmät, ja tiedät, mihin mennessä ne on käytettävä.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

Viimeaikaiset kommentit