19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo).
Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden herkullisesta mausta pitkään.Ne on kuitenkin valmisteltava asianmukaisesti pakastamista varten.Miten se tehdään? Neuvomme sinua, miten hedelmiä pakastetaan askel askeleelta.
Periaatteessa kaikki kauden hedelmät soveltuvat pakastettaviksi. Näin voimme nauttia niiden herkullisesta mausta paljon pidempään.Vadelmat, mustikat, karhunvatukat, mansikat, päärynät tai aprikoosit voivat mennä pakastimeen silloin, kun ne ovat tuoreita, ja ne tulevat tarpeeseen muina aikoina. Jotta niiden maku ja terveysvaikutukset säilyisivät, ne on kuitenkin valmisteltava asianmukaisesti pakastamista varten. Miten se tehdään? Me selitämme.
Pakastetut hedelmät vaihe vaiheelta.Miten hedelmät valmistellaan pakastamista varten?
Hedelmien pakastaminen on suosittu tapa pidentää niiden säilyvyyttä. Ne on kuitenkin valittava oikein ja keskityttävä tuoreisiin, kypsiin ja vahingoittumattomiin yksilöihin. Hedelmät on pestävä ja kuivattava huolellisesti, jotta ne eivät tartu kiinni ja muodosta jäisiä kokkareita.Hedelmien tarkka valmistelu riippuu niiden tyypistä.Jotkin hedelmät on esimerkiksi kuorittava tai kuorittava.Esimerkiksi omenat ja päärynät on kuorittava ja leikattava pienemmiksi paloiksi.
Monet ihmiset tekevät sen yleisen virheen, että pinoavat hedelmät tasaisesti päällekkäin.Tämä voi kuitenkin johtaa vain siihen, että ne tarttuvat toisiinsa. Hedelmät kannattaa asettaa tasaiselle alustalle (esimerkiksi tarjottimelle), jotta ne eivät kosketa toisiaan. Tämän jälkeen ne on asetettava pakastimeen muutamaksi tunniksi, ja vasta kun ne ovat täysin jähmettyneet, ne on asetettava ilmatiiviisiin pusseihin tai pakastamiseen tarkoitettuihin astioihin.
Pakastetut hedelmät – kuinka kauan ne säilyvät syömäkelpoisina?
Pakastetut hedelmät säilyvät jopa vuoden ajan. Niitä voidaan käyttää kompotin valmistukseen, kakkujen täytteeksi tai pannukakkujen ainesosaksi. Tärkeää on vain, että pussit tai säiliöt, joissa ne säilytetään, ovat ilmatiiviitä.
On myös huolehdittava siitä, että pakastimen lämpötila pidetään jatkuvasti alhaisena. Ihannetapauksessa sen tulisi olla -18 celsiusastetta tai vieläkin alhaisempi. On myös hyvä allekirjoittaa asianmukaiset pakkaukset.Pakastuspäivämäärän merkitseminen helpottaa varastojen hallintaa.Et unohda, milloin pakastit hedelmät, ja tiedät, mihin mennessä ne on käytettävä.