KotiVinkkejä kotiinTämä on paras aika korjata valkosipulin sato.Älä missaa määräaikaa

Tämä on paras aika korjata valkosipulin sato.Älä missaa määräaikaa

Alkukevään korkeat lämpötilat Slovakiassa ovat nopeuttaneet huomattavasti tämän vuoden kasvustoa.Joidenkin vihannesten, kuten valkosipulin, sadonkorjuupäivät ovat muuttuneet.

Sadonkorjuu nopeutuu hieman tällä kaudella.Milloin tarkalleen ottaen on kaivettava ja mistä tietää, milloin kasvi on valmis? Kutsumme sinut lukemaan lisää.

Milloin valkosipuli pitäisi korjata?

Valkosipulin sadonkorjuuaika riippuu lajikkeesta.Talvinen valkosipuli, ts.j.Talvinen valkosipuli eli syksyllä istutettu valkosipuli korjataan hieman aikaisemmin, kun taas keväällä istutetun valkosipulin sato voidaan nauttia myöhemmin.Näihin päivämääriin vaikuttaa tietenkin myös sää, joka yllätti meidät tänä vuonna.

Lämmin kevään alku, joka jo maaliskuussa tervehti meitä tähän vuodenaikaan nähden epätavallisen kuumalla säällä, nopeutti kasvillisuutta tällä kaudella huomattavasti aiempiin vuosiin verrattuna.Valkosipulin sadonkorjuu on näin ollen hieman tavanomaista aikaisemmin.

Tavallisesti talvivalkosipuli on valmis kaivettavaksi heinäkuun jälkipuoliskolla, nyt sadonkorjuu on mahdollista tämän kuun ensimmäisellä viikolla, vaikka tässä yhteydessä on tärkeää tietää, mistä tietää, onko valkosipuli valmis kaivettavaksi.

Mistä tiedät, milloin valkosipuli on valmis korjattavaksi?

Edellä mainitut päivämäärät ovat melko tavanomaisia, sillä jokainen viljelykasvi on tarkasteltava erikseen ottaen huomioon paikalliset ympäristö-, maaperä- ja sääolosuhteet.Valkosipulin sadonkorjuun kalenteriaikaa on kuitenkin tärkeää tarkastella tarkkaan.

Valkosipuli on valmis kaivettavaksi, kun sen lehdet ovat kuivumassa.Kun noin 50 prosenttia lehdistä on jo kuivunut ja kellastunut, on aika korjata sato.Kaiva vihannekset lapiolla ja – tämä on tärkeää – vedä ne ulos sen sijaan, että vetäisit ne ylös.

Ensin kaivetaan yksi pää näytteeksi.Sen pitäisi olla terve ja suuri.Jos valkosipulinkynnet on selvästi vedetty ulos suomujen alta eivätkä ne ole liian tiiviitä, se tarkoittaa, että valkosipuli on jo kypsä.Sadonkorjuuajankohtaa ei kannata myöhästyä, sillä kynnet alkavat pudota ylikypsistä päistä.

Miten valkosipulia säilytetään?

Kun olet vetänyt valkosipulin maasta, puhdista se liasta ja kuivaa se ilmavassa paikassa.Älä jätä sitä aurinkoon tai huuhtele sitä veden alla.Kun vihannesten päällä olevat mullanjäämät ovat irronneet, hankaa päät varovasti ja puhdista ne perusteellisesti.Sadonkorjuu kannattaa myös naamioida; vaurioituneet ja ylikasvaneet yksilöt on käytettävä mahdollisimman pian, loput voi varastoida.

Tätä tarkoitusta varten valkosipuli kuivataan poistamatta lehtiä tai juuria.Sipulit voidaan sitoa löyhästi kimppuihin, niiden varret voidaan punoa yhteen sopivaksi punokseksi tai seppeleeksi, joka muodostuu peräkkäisten varsien kietomisesta yhteen ja muodostuu seppeleeksi.Ripusta punotut tai solmitut päät viileään, kosteaan paikkaan, jossa on hyvä ilmankierto.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Kaada tämä keittiöstä astianpesukoneeseen, joka on tahraton ja ihanan tuoksuinen.

Eikö astianpesukoneesi toimi enää niin kuin pitäisi? Onko ilmaantunut epämiellyttäviä hajuja eivätkä astiasi enää loista kuten ennen? On nopean ja tehokkaan virkistyksen aika.Juuri...

Kastele valkosipulia, mutta muista, milloin on tärkeää lopettaa.

Säännöllinen valkosipulin kastelu on tärkeää, erityisesti varhaisessa kehitysvaiheessa. On kuitenkin olemassa kohta, jolloin valkosipulin kastelu on lopetettava, jotta se voi kypsyä kunnolla. Näin...

Perhe rakastaa tämän ravitsemusterapeutin reseptiä kurkkulimonadiin, joka on nopein tapa puhdistaa myrkkyjä ja poistaa ylimääräistä vettä kehosta!

Mehukas vihannes on peräisin Intian ja Kiinan hedelmällisiltä alueilta, joiden asukkaat ovat viljelleet sitä jo yli kolme tuhatta vuotta.Runsasta kurkkusatoa pidettiin lahjana taivaalta ja...

Tämä on menetelmä hedelmien pakastamiseen, jotta ne eivät tartu tai murene.

19. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock/Marian Weyo). Hedelmien pakastaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää ruokaa.Sen ansiosta hedelmät eivät menetä arvokkaita terveysominaisuuksiaan ja voimme nauttia niiden...

Viimeaikaiset kommentit