KotiVinkkejä kotiinTapa valmistaa täydellisen pörröistä riisiä. Tämä isoäitiemme tekniikka on luotettava.

Tapa valmistaa täydellisen pörröistä riisiä. Tämä isoäitiemme tekniikka on luotettava.

28. 9. 2024 (Kuva: shutterstock/Lesterman).

Löysän riisin valmistusmenetelmän avulla pääset lopullisesti eroon mössöisen ruoan ja ruman tahmean puuron aiheuttamista ongelmista.Tärkeintä on huuhdella jyvät huolellisesti ennen keittämistä.Myös veden määrä ja kattilan koko ovat tärkeitä.Suosittelemme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Aluksi on huomattava, että irtoriisi ei ole ainoa sopiva riisi.Joissakin ruokalajeissa on jopa suotavaa, että se on tahmeaa.On kuitenkin myös ruokia, jotka vaativat löysää riisiä, kuten salaatit.

Miten riisi keitetään löysäksi – askel askeleelta

  • Jos haluat keittää löysää riisiä, aloita huuhtelemalla se kylmällä vedellä.Tämä poistaa osan tärkkelyksestä, joka on vastuussa tahmeasta rakenteesta.
  • Sinun on myös säädettävä kypsennysmenetelmää.Käytä tavanomaisen kahden osan veden ja yhden osan riisin sijasta kolmea tai jopa neljää osaa vettä ja yhtä osaa riisiä.
  • On myös tärkeää, ettei riisiä keitetä liikaa. Heti kun se on kypsennetty, se on valutettava ja kaadettava kylmään veteen..
  • Veteen ei kuitenkaan kannata lisätä öljyä.Se vain rasvoittaisi jyvät.Ja sitten vain kaadetaan öljy viemäriin, mikä ei ole hyväksi jätejärjestelmälle, ympäristölle tai lompakolle.
  • Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, millaista riisiä ostat. Pitkäjyväinen riisi on yleensä vähemmän tahmeaa kuin lyhytjyväinen.
  • Miten valmistetaan täydellistä valkoista basmatiriisiä … by tiktoker sadiashaq

    Ainekset: vesi, suola, kuppi pitkäjyväistä basmatiriisiä.

    Valmistusmenetelmä:.

    1.Pese riisi ennen keittämistä 3 kertaa ja liota sitä haaleassa vedessä vähintään 30 minuuttia.

    2.Täytä suuri kattila 3/4 täyteen ja kiehauta vesi.Suolaa se samalla tavalla kuin pastaa keitettäessä.

    3.Valuta liotettu riisi ja lisää se kiehuvaan veteen.

    4.Kun vesi alkaa kiehua, keitä sitä 5 minuuttia.Riisi on vielä kovaa ja kypsentymätöntä, mutta niin sen pitääkin olla.

    5.Valuta riisi kokonaan ja lisää se takaisin kattilaan.

    6.Aseta kattila pienimmälle polttimelle pienimmälle liekille.Peitä kattila tiiviisti ja anna lopun riisin höyrystyä 10 minuuttia.Älä avaa kantta tänä aikana.Höyry viimeistelee kypsennysprosessin ja antaa riisille kuohkean rakenteen.

    7.Poista kansi ja kuohkeuta riisi haarukalla.

    Matty
    Matty
    Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Varastoin ja täytän vaatekaappini niillä aina syksyllä. Ratkaisen nopeasti ärsyttävän haasteen.

    01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Foto Stellanova). Mitkä asiat kannattaa lisätä vaatekaappiin suojaksi vaatekoita vastaan? Kotikonstit voivat yllättää tehokkuudellaan. Syksyllä sinulla on käsilläsi arvokas apuväline,...

    Tee yksi asia ennen paistamista. Öljy ei roisku ympäri kotia.

    01. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slatan). Suunnittelet valmistavasi maukkaan aterian, joten otat paistinpannun esiin ja laitat hellan päälle.Valitettavasti tilasi muuttuu nopeasti taistelukentäksi – ja kaikki...

    Muuttuuko kaasuhellan liekin väri? Signaali, jota et voi sivuuttaa.

    1. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Slava Dumchev). Kaasuhella on edelleen monien keittiöiden peruskaluste.Jokapäiväisessä ruoanvalmistuksessa emme aina ajattele liekin väriä – virheellisesti.Sen ulkonäön muutosten havainnointi voi...

    Isoäitini säilyttää niitä aina kaapin pohjalla. Koit pysyvät loitolla.

    1. 10. 2024 Toimituksen intohimo sinussa (Kuva: shutterstock/Gold Picture). Pukukotilot ruokailevat usein kaapeissa, lipastoissa ja hyllyissä syksyllä.Ne näyttävät ensisilmäyksellä huomaamattomilta, mutta niistä on syytä...

    Viimeaikaiset kommentit