Kiinankaalin syömisestä on monia etuja.Sen lisäksi, että sitä voi syödä lähes kiloittain ja laihtua oikeiden reseptien ansiosta.
Sille on ominaista, että se on mureampaa kuin klassinen kaali ja sen lehdet ovat mehukkaampia.
Se sisältää runsaasti vitamiineja ja karkeaa kuitua, joka stimuloi ruoansulatusta, ravitsee suolistoflooraa ja poistaa myrkyllisiä aineita kehosta.
Näytämme myös, miten kiinankaalista saa loistavan alkupalan juhlapöytään.
Kiinankaalin vaikutukset terveyteemme:
Poistaa ylimääräisen veden kehosta: .
Näin tehden kiinankaali ei ainoastaan hyödytä painoamme, vaan edistää myös munuaisten, sydämen ja verisuonten terveyttä.
Edistää silmien terveyttä:.
Kiinankaali sisältää merkittäviä määriä A-vitamiinia ja beetakaroteenia.Siksi sitä suositellaan makuladegeneraatiosta kärsiville henkilöille tai silmäsairauksien ennaltaehkäisemiseksi.A-vitamiini on myös erittäin tehokas harmaakaihin, likinäköisyyden tai kuivien silmien ehkäisyssä.
Alentaa verenpainetta ja parantaa sydämen terveyttä:.
Kiinankaali sisältää runsaasti kalsiumia ja kaliumia, mikä alentaa luonnollisesti verenpainetta.Kalium auttaa elimistöä käsittelemään natriumia, mikä vähentää sydän- ja verisuonijärjestelmän vaurioita.Se on myös hyvä K-vitamiinin lähde, joka auttaa veren hyytymisessä.
Syövän ehkäisy:.
Indoli, nitriili ja sulforafaani vapautuvat elimistöön ristikukkaisten vihannesten pureskelun ja ruoansulatuksen aikana.Näillä yhdisteillä on todistetusti syövänvastaisia vaikutuksia, koska ne auttavat suojaamaan soluja DNA-vaurioilta ja deaktivoivat syöpää aiheuttavia aineita.
Luuston terveys:.
Se sisältää rautaa, kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja K-vitamiinia.K-vitamiini lisää luuntiheyttä osteoporoosipotilailla ja voi auttaa vähentämään murtumien muodostumista.Näiden kivennäisaineiden yhdistelmä voi auttaa ylläpitämään tervettä lihaskehitystä.
Immuniteetti.
Kiinankaali sisältää C-vitamiinia, joka on välttämätöntä vahvalle immuunijärjestelmälle, ja seleeniä, joka auttaa stimuloimaan T-solujen tuotantoa.Tämän vihanneksen sisällyttäminen säännölliseen ruokavalioon voi auttaa kehoasi torjumaan sekä akuutteja että kroonisia sairauksia.
Painonpudotuksen auttaja
Kiinankaali ei rasita ruoansulatusta yhtä paljon kuin muut kaalikasvikset, joten se sopii kevyeen ja tasapainoiseen ruokavalioon.Kiinankaalia voi syödä pääruokana muiden vihannesten kanssa (vihannessalaatti) yhdessä jonkin proteiinin kanssa (kananmuna, kala, kinkku, juusto, raejuusto.), vihannesten lisäkkeenä lihan kanssa, ja sen voi valmistaa haluamallaan tavalla.Kaikissa muodoissaan kiinankaali on hyvä valinta.
Paras kiinankaali alkuruoka
Osta lisää kiinankaalia pääsiäiseksi.Voit valmistaa ihanan ja näyttävän alkuruoan, joka on täynnä väriä ja herkullista makua.
Tarve:
1 pää kiinankaalia.
3 erilaista värillistä paprikaa.
250 g bryndza-juustoa tai voit käyttää balkanilaista tai muunlaista juustoa.
Hapankerma.
oliiveja maun mukaan.
Menettelytapa.
Sekoita bryndza ja smetana keskenään.
Täytä pestyt kiinankaalinlehdet bryndzalla, johon olemme sekoittaneet hienonnettuja värillisiä paprikoita ja oliiveja.
Kääritään tiukasti ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.Tarjoile viipaloituna.
Muita hyviä reseptejä
Kiinalainen kaalisalaatti rapupuikkojen kanssa
Nopea ateria, jota isännän ei tarvitse hävetä! Voit valmistaa sen muutamassa minuutissa, joten odottamaton vieras ei yllätä sinua.
Tarve:
1 pää kiinankaalia.
200 g rapupuikkoja.
1 tölkki maissia.
suolaa, mustapippuria maun mukaan.
Valinnainen:.
150 g juustoraastetta.
150 g kinkkua.
3 rkl majoneesia.
3 rkl smetanaa.
Menettelytapa.
Valmista rapupuikot pakkauksen ohjeiden mukaan ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.Sekoita hienonnettuun kiinankaaliin.Lisää maissi ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.Jos salaatista halutaan tehdä täyteläisempi, siihen voi lisätä juustoraastetta, hienonnettua kinkkua, majoneesia ja kermaa.Jäähdytä vähintään tunnin ajan ja tarjoile.
Kiinankaalisalaatit laihdutukseen
Herkullinen salaatti kevyellä kastikkeella
Tämä salaatti auttaa sinua taistelussa ylimääräisiä kiloja vastaan.Se maistuu hyvältä ja täyttää sinut.
Me tarvitsemme:
400 g kananrintaa.
200 g Pekingin kaalia.
4 tomaattia.
2 munaa.
2 kpl värillisiä paprikoita.
1 kurkku.
200 g jogurttia.
2 ruokalusikallista oliiviöljyä.
2 teelusikallista sinappia.
Mustapippuria (jauhettuna) maun mukaan.
Suolaa maun mukaan.
Menettely ja muut reseptit löytyvät takakannesta.
Leikkaa kana keskikokoisiksi paloiksi.Ripottele päälle suolaa ja pippuria.Paista kana 1 rkl öljyssä ja anna lihan jäähtyä.Revi puhtaat kaalinlehdet paloiksi.Leikkaa kurkkupaprikat paloiksi.Lisää vihannekset ja kananliha kaalin päälle.Sekoita erillisessä kulhossa luonnonjogurtti, 1 tl oliiviöljyä, sinappi, suola ja pippuri.Sekoita koko salaatti ja lisää kastike.Lisää päälle tomaatit ja kovaksi keitetyt kananmunat.
Kiinankaali-, porkkana- ja kuminasalaatti hyvään ruoansulatukseen
Herkullinen salaatti Pekingin kaalia mustakuminalla.Sen valmistaminen on yksinkertaista.Pohjana on hienonnettu kiinankaali, johon on lisätty hieman porkkanaa ja tietenkin kumina, mikä lisää mielenkiintoista makua.Kaikki maustetaan vielä hieman juustolla ja granaattiomenamehulla.Jos sinulla ei ole sitä, voit käyttää vaihtoehtona klassista limeä tai sitruunaa.
Superkaalisalaatti – kevyt mutta täyttävä
Kokeile esimerkiksi raskaan päivällisen tai lounaan sijaan.
Tarve:
1 pienempi kiinankaali.
250 g kirsikkatomaatteja.
50-60 g vähärasvaisempaa juustoa.
1 pala kananrintaa.
1 siivu leipää (mieluiten täysjyväleipää).
Täytteenä:.
3 ruokalusikallista kreikkalaista jogurttia.
2 valkosipulinkynttä.
1 tl tilliä hienonnettuna.
1 ruokalusikallinen persiljaa hienonnettuna.
Suolaa ja pippuria maun mukaan.
Sitruunamehu.
Menettelytapa:
Puhdista, pese ja keitä kana tai leikkaa pienempiin paloihin ja paista oliiviöljyssä.
Leikkaa kaali suikaleiksi ja puolita tomaatit ja sekoita ne kaalin kanssa.
Poista leivästä kuori ja leikkaa paloiksi.Aseta foliolla vuoratulle pellille, pirskota päälle oliiviöljyä ja laita esilämmitettyyn uuniin.Paista, kunnes krutonkien pinta on kullanruskea.
Valmista kastike – sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kana pienemmiksi paloiksi, lisää viipaloitujen vihannesten joukkoon, ripottele päälle juustoa ja kaada kastike kanan päälle.Ripottele lopuksi päälle krutonkeja.
Caesar-salaatti kiinankaalin kanssa.
Need:.
200 g kanaa kypsennettynä tai grillattuna.
300 g kiinankaalia.
100 g kovaa juustoa.
80 g kotitekoisia krutonkeja (kuutioiksi leikattua leipää, paahdettu kuivalla pannulla).
2 rkl kotitekoista majoneesia.
1 valkosipulinkynsi.
°1/2 nippua vihreää sipulia.
Sitruunamehu.
Menettelytapa.
Mausta liha ja anna sen jäähtyä. Leikkaa sitten pidemmiksi paloiksi.
Hienonna kaali. Viipaloi tomaatit ja hienonna juusto.
Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli, majoneesi, sitruunamehu ja pilkotut vihannekset.
Sekoita kaikki ainekset krutonkeihin ja majoneesiin ja tarjoile kiinankaalin kanssa.
Kiinankaalin ja kanan kanssa
Tarve:
300 g kiinankaalia.
300 g keitettyä kanaa tai keitettyä kinkkua.
1 kurkku.
4 kovaksi keitettyä kananmunaa.
1 nippu vihreää sipulia.
3 rkl kotitekoista majoneesia tai smetanaa.
suolaa, pippuria maun mukaan.
Menettelytapa.
Leikkaa kypsennetty liha paloiksi.
Leikkaa kaali, sipuli ja myös kurkku suikaleiksi.
Leikkaa myös muna paloiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään, sekoita joukkoon suola, pippuri ja kotitekoinen majoneesi.
Salaatti „Rainbow“
Tarvitsen:
300 g kananrintaa.
500 g kiinankaalia.
2 punasipulia.
1 kpl keltaisia paprikoita.
1 kpl punaisia paprikoita.
Täytteenä:.
1 nippu vihreää sipulia.
1-2 valkosipulinkynttä.
2 ruokalusikallista smetanaa.
1 ruokalusikallinen Dijon-sinappia.
Mausteet maun mukaan (basilika, oregano,.).
Menettely:
Keitä kana, anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.Pilko kaali, paprika, sipuli ja 1/2 vihreää sipulia hienoksi ja sekoita jäähtyneeseen kanaan.
Valmista kastike.Sekoita murskattu valkosipuli sinapin, kerman ja vihreän sipulin kanssa.Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada kastike kanasalaatin päälle ja tarjoile.
Koko kuvapostauksen löydät klikkaamalla TÄSTÄ.
Herkullinen salaatti jogurttikastikkeella
Tarvitaan:
240 g rapupuikkoja.
380 g steriloitua maissia.
300 g tuoreita kurkkuja.
200 g kiinankaalia.
Täytteenä:.
1 valkoinen jogurtti.
1 ruokalusikallinen oliiviöljyä.
1 ruokalusikallinen sitruunamehua.
Kourallinen yrttejä maun mukaan (oregano, basilika, provencelaispippuri).
1 tl merisuolaa.
Ripaus jauhettua mustapippuria.
Menettelytapa:
- Leikkaa kurkut ja kiinankaali pienemmiksi paloiksi.Höyrytä rapupuikot (noin 5-10 minuuttia) ja leikkaa paloiksi.Valuta maissi suolavedestä.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla.Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää vihannesten ja raputikkujen joukkoon.