KotiRuokaTerveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Terveellistä, tuoretta, kemikaalivapaata kotitekoista chalamadaa, joka maistuu hyvältä talvellakin!

Valmista chalamada kotona aikaiseksi todistetun reseptimme mukaan.

Valmistus on yksinkertaista ja voit nauttia tuloksena olevasta tuotteesta pitkään.

Erinomainen resepti herkullisimpaan kotitekoiseen chalamadaan YouTube-kanavalta Recipes CVR – Perhekasvatuskeskus.

Tarvitsemme:

1 kg valkokaalia.

1 kg tomaatteja.

800 g kurkkua.

3-4 paprikaa.

2 sipulia (tai 1 iso).

2-3 porkkanaa.

3-4 ruokalusikallista suolaa.

3-4 ruokalusikallista ruskeaa sokeria.

3 ruokalusikallista kasviöljyä.

5 ruokalusikallista omenaviinietikkaa (1-2 ruokalusikallista per 700 ml lasi).

mustapippuria.

Toimenpide:

Pese kurkut perusteellisesti juoksevan veden alla.Sitten laitamme kurkut vesikulhoon ja annoimme seistä..

Kurkut on maistettava, ovatko ne katkeria.Leikkaa (tai raasta) kaali ohuiksi nauhoiksi.

Rastamme karkeasti porkkanat ja lisäämme sen kulhoon kaalin kanssa.

Puhdista paprika , poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää kuorittu sipuli ohuiksi viipaleiksi ja vihannekset kaalin joukkoon.

Poista kurkkujen päät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi..

Lisää 1,5 rkl suolaa, 2 rkl sokeria vihannesten kanssa (ilman vielä kurkkua) ja sekoita hyvin käsin..

Sitten lisää kurkut kasvisseokseen ja sekoita varovasti.

Leikkaa tomaatit, lisää kasvisten joukkoon, sekoita ja anna seistä tunnin ajan..

Sillä välin steriloimme purkit ja kannet..

Tunnin kuluttua laitamme chalamadan ilman mehua kattilaan ja kuumenna se n. 80-90°C:een.

Lisää öljy, sekoita ja lämmitä vihannekset..

Lisää sitten 1 lusikallinen suolaa, mustapippuria ja sekoita hyvin..

Alenna lämpötilaa lisää 5 lusikallista etikkaa ja sekoita.

Maista seos ja valinnaisesti mausta..

Lämmitämme chalamadan kunnes se on kuuma.

Sitten siirrämme chalamadan kuumiin laseihin ja painamme kevyesti lusikalla.

Aseta lasit pyyhkeellä vuorattuun vesikattilaan (veden tulee olla samaa lämpötilaa kuin chalamadan).

Peitä sitten lasit kannella ja kiristä varovasti..

Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia..

Kun aika on kulunut, kiristä kannet tiukasti.

Peitä lasit peitolla ja anna niiden jäähtyä.

Chalamada voidaan kuluttaa alle kaksi viikkoa..

Toivotamme hyvää ruokahalua!

Opetusvideo:.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Ei enää kahvinporojen poisheittämistä. Se ei sovellu vain kasvien lannoittamiseen, vaan myös puhdistamiseen.

7. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Nor Gal). Kun olet nauttinut tästä herkullisesta juomasta, älä koskaan enää heitä kahvinporoja pois. Voit käyttää niitä uudelleen kotonasi. Nämä...

Sekoita ne astiaan ja aseta ikkunalaudalle tai kaappiin. Hämähäkit, hyönteiset ja muut ei-toivotut vieraat pakenevat.

7. 10. 2024 (Kuva: yksityinen arkisto). Syksy voi vaikuttaa turvalliselta vuodenajalta niille, jotka eivät nauti hämähäkkien ja hyönteisten seurasta. Kuitenkaan mikään ei voisi olla...

Vaatteiden silittäminen ilman silitysrautaa. Opi yksinkertaisia keinoja, joilla säästät aikaa.

7. 10. 2024 (Kuva: shutterstock.com/Natali Kuzina). Joistakin askareista pidämme enemmän, kun taas toiset ovat vähemmän mieluisia. Silitys kuuluu kiistatta jälkimmäiseen ryhmään. Tässä artikkelissa tarjoamme...

Mikä kynttilän täyte palaa pisimpään? Kiinnitä huomiota yhteen elementtiin. Mitä pienempi, sitä parempi.

6. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/less.talk). Pyhäinpäivä lähestyy nopeasti. Kynttilöitä ja täytekakkuja on jo ilmestynyt kauppoihin. Jos haluat niiden palavan mahdollisimman pitkään, huolehdi yhdestä asiasta...

Viimeaikaiset kommentit