Autoalan jättiläinen Ford Motor on aiheuttanut keskustelua autoilijoiden keskuudessa viime päivinä.iDnes.cz-palvelimelta saatujen tietojen mukaan yli 79 000 kansainvälistä patenttia omistava yritys on rekisteröinyt uuden idean, joka voi merkitä merkittävää muutosta liikennerikkomusten seurantaan..
Auto, joka tarkkailee muiden nopeutta.
Suurin huolenaihe on uusi patentti nimeltä ’Systems and Methods for Detecting Speeding’, joka julkistettiin 18.Heinäkuu.Jos tämä järjestelmä toteutetaan, Ford-ajoneuvot voivat automaattisesti tallentaa muiden kuljettajien ylinopeusrikkomukset ja lähettää nämä tiedot suoraan liikenneviranomaisille.
Käytännössä Fordit voisivat siis toimia liikkuvina valvonta-asemina, jotka pystyvät tunnistamaan ja raportoimaan muiden ajoneuvojen nopeusrikkomukset.Vaikka tämä käsite on tällä hetkellä vasta patenttisuojavaiheessa, se aiheuttaa suurta huolta autoilijoiden keskuudessa, jotka eivät voi kuvitella, että heidän rikkomuksensa voitaisiin kirjata ja raportoida käytännössä automaattisesti.
Patentti teoreettisena mahdollisuutena.
Huolimatta siitä, että Ford on rekisteröinyt tämän patentin, se ei automaattisesti tarkoita, että tämä tekniikka otetaan pian käyttöön.Kuten iDnes.cz raportoi, patentti voi edustaa vain sellaista oikeussuojaa, joka takaa sen, että tämän idean toteuttamisen tapauksessa toinen keksijä tai yritys ei voi ottaa haltuunsa samanlaista ideaa.Kyseessä on siis pikemminkin teoreettinen mahdollisuus, jota Fordilla ei ole suunnitelmia toteuttaa välittömästi.
Pelko tahattomia rikkomuksia.
Näistä vakuutuksista huolimatta kuljettajat ovat edelleen huolissaan.Monet pelkäävät, että jopa tahaton ylinopeus, joka voi tapahtua kenelle tahansa, voi automaattisesti ilmoittaa poliisille, jos tällä tekniikalla varustettu auto kulkee ohi.
Patenttihakemuksessa kuvattu järjestelmä toimisi sensoreiden ja kameroiden kautta, jotka valvoisivat ajoneuvon ympäristöä.Jos tällainen auto havaitsi toisen ajoneuvon ylittävän nopeusrajoituksen, se hankkisi tarvittavat todisteet ja lähettäisi sen GPS-tietojen kanssa asianomaisille viranomaisille.He voisivat sitten näiden tietojen perusteella määrätä sakon ja lähettää sen rikkoneen ajoneuvon omistajalle.
Vaikka tätä tekniikkaa ei vielä ole olemassakaan todellisessa muodossa, jo ajatus sen mahdollisesta toteutuksesta herättää huolta ja kysymyksiä kuljettajien keskuudessa siitä, mihin autoteollisuuden tulevaisuus ja henkilökohtainen vapaus tiellä on menossa.