Muistatko tuoreen kotitekoisen leivän tuoksun? Mikään ei ole verrattavissa omin käsin leivotun lämpimän leivän rapeaan kuoreen ja pehmeän kuoren makuun.
Tässä artikkelissa kerromme sinulle yksinkertaisen reseptin, jonka ansiosta voit nauttia tästä mausta kotona.
Tulet varmasti rakastamaan tätä YouTuben reseptiä.
Se on upea ja erittäin helppo tehdä.
Tarvitsemme:
10 g tuorehiivaa.
250 ml lämmintä vettä.
10 g sokeria.
7 g suolaa.
320 g leipäjauhoja (jauhojen määrä voi vaihdella).
Toimenpide:
Murskaa hiiva kulhossa, kaada lämmintä vettä ja ripottele sokeria.
Lisää suola, ripottele jauhoja ja tee taikina.
Anna fermentoida 1 tunti.
Jauhota työtaso tunnin kuluttua ja siirrä taikina sille.
Jaamme taikinan 4 osaan. .
Muotoile jokaisesta palasta pihvi ja rullaa se sitten.
Laita pellille päällystetty leivinpaperilla.
peitä puuvillapyyhkeellä ja anna kohota.
Leikkaa leivät päälle yhdellä viipaleella.
Peitä vedellä ja ripottele päälle siivilöityjä jauhoja.
Paista 200 °C:ssa noin 40 – 45 minuuttia.
Vinkkejä parantamiseen
Kokeile erilaisia ainesosia, kuten:
Siemenet ja pähkinät: Lisää taikinaan seesami-, pellava-, auringonkukan-, kurpitsansiemenet, saksanpähkinät tai mantelit.
Yrtit ja mausteet: Kokeile erilaisia yrttien ja mausteiden yhdistelmiä, kuten rosmariinia, timjamia, korianteria, kuminaa tai chiliä.
Hedelmät ja vihannekset: Voit lisätä taikinaan kuivattuja hedelmiä (esim.rusinoita, karpaloita) tai raastettua porkkanaa, kippiä tai kurpitsaa.
Juusto: Juustoraaste antaa leivälle suolaisen maun ja tekee siitä täyteläisemmän.
Sekoita jauhoja : Yhdistä tavallinen jauho täysjyvävehnä-, speltti- tai ruisjauhoon saadaksesi monimutkaisemman maun ja korkeamman ravintoarvon.
Toivotamme hyvää ruokahalua!.
Video opetusohjelma: