Takat ovat Slovakiassa erittäin suosittu lämmönlähde, mutta myös kodin miellyttävän ilmapiirin lähde.Loppujen lopuksi jokainen, joka rakentaa nykyään talon, haluaa myös kunnollisen takan.Ja on totta, että esimerkiksi energiakriisin aikaan vuosi tai pari sitten takat olivat melkoisen pilkattuja.Sähkön ja kaasun hinnat eivät vaikuttaneet niihin niin paljon, koska he olivat tyytyväisiä halvempaan puuhun.
Kaikki on romahtamassa
Sattumoisin eri maiden sääntelyviranomaiset eivät kuitenkaan ole lainkaan huolissaan väestön hyvinvoinnista.He haluavat vain kieltää mahdollisimman monta asiaa.Tällä hetkellä on selvää, että kaikki viittaa siihen, että talot Euroopassa voivat käyttää lämmitykseen käytännössä vain lämpöpumppuja yhdistettynä katolla oleviin aurinkopaneeleihin.
Ensimmäinen maa on nyt merkittävästi rajoittanut tulisijojen asentamista.Yllättäen se on Skotlanti, suhteellisen kylmä maa, jossa takat ovat myös hyvin suosittuja.Alkaen 1.Huhtikuusta alkaen ei voida asentaa uusia, tavallisten talojen lämmittämiseen suunniteltuja kattiloita.Samalla on vain ajan kysymys, milloin myös olemassa olevia tulisijoja rajoitetaan.
Ihmiset kapinoivat, koska tulisijat ovat olleet halpa keino lämmittää heidän kotinsa.Ei ole yllättävää, että he suosittelevat nyt lämpöpumpun asentamista.Mutta niin kuin se sattuu, kaikki on puolittaista, joten muutama poikkeus piti tehdä.Tulisijat sallitaan edelleen, jos jokin vaihtoehto ei jostain syystä ole vaihtoehto.
Tuleeko se myös tänne?
Odota nyt.Tulisijojen käyttö sallitaan myös ns. hätätilanteissa.Jälkimmäisellä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, kun lämpöpumppu tai sähkökattila hajoaa.Tällöin voitte käyttää takkaa.Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että sinun on rakennettava se sisään.
Koko lakiesitys muistuttaa älypoltinta, jossa ihmiset jatkavat nyt takkojen asentamista olettaen, että ne toimivat varalämmityslähteenä, jos ensisijainen lämmityslähde ei toimi.Se, miten he niitä sitten käyttävät, on tietysti eri asia.
Tämä ei ole ensimmäinen tämänkaltainen eurooppalainen aloite.Saksassa on jo säädetty, että joitakin vanhempia tulisijoja ei saa käyttää ilman, että niitä muutetaan päästöjen rajoittamiseksi.Ja koska kiinteän polttoaineen lämmittimet ovat vähenemässä myös Slovakiassa, on kysymys siitä, milloin paikalliset lainsäätäjät keksivät ratkaisun.