KotiVinkkejä kotiinVoinko nauttia suolakurkkuja, jotka ovat olleet kellarissa vuoden?

Voinko nauttia suolakurkkuja, jotka ovat olleet kellarissa vuoden?

29. 9. 2024 (Kuva: yksityisarkisto).

Syksyn alku on ihanteellista aikaa kartuttaa varastoa esimerkiksi suolakurkkujen muodossa.Kun muutaman kuukauden kuluttua kurkistamme purkkiin tällaista herkkua, mietimme, onko sen viimeinen käyttöpäivä varmasti ohi ja onko suolakurkkua turvallista syödä.Onko suolakurkkujen viimeinen käyttöpäivä?.

Miksi syödä suolakurkkuja?

Pikkelssit ovat erinomainen luonnollinen probiootti, joka vahvistaa elimistön vastustuskykyä ja vaikuttaa suotuisasti ruoansulatuskanavaan. Pikkelssit ovat erinomainen B-, C-, K-, E- ja A-vitamiinien lähde, joilla on merkittävä vaikutus ihoon, hiuksiin tai kynsiin.

Nämä suositut suolakurkut sisältävät muun muassa magnesiumia, fosforia ja kaliumia, jotka ovat erittäin tärkeitä luuston moitteettoman toiminnan kannalta.

Korkean C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta suolakurkut auttavat torjumaan tulehduksia ja vilustumista, joten niitä kannattaa syödä erityisesti niin sanottuna ’kylmänä vuodenaikana’.Sitä suositellaan erityisesti flunssakauden aikana. Jos tämä ei riitä sinulle, suolakurkut auttavat palauttamaan suolistoflooran, alentamaan veren kolesterolia, vähentämään ateroskleroosin ja sydänsairauksien riskiä, mutta myös ehkäisemään migreeniä ja torjumaan stressiä.

Kuinka kauan suolakurkkuja voi säilyttää?

Pikkelöityjen kurkkujen säilyvyyteen vaikuttaa pääasiassa peittausprosessi.Jos valmistamme suolakurkkumme „taiteen“ mukaisesti ja huolehdimme muun muassa siitä, että pesemme purkit huolellisesti ja suljemme ne, suolakurkut voivat menestyksekkäästi säilyä ruokakomerossa kaksi vuotta.

Olosuhteet, joissa suolakurkkuja säilytetään, ovat myös erittäin tärkeät. Säilyvyyden pidentämiseksi niille on tarjottava viileä ja pimeä paikka. On myös tärkeää muistaa, että kun avaat suolakurkkupurkin, sen säilyvyysaika lyhenee. Tällaisia kurkkuja voi säilyttää jääkaapissa jopa kolme kuukautta, mutta ne on tarkistettava säännöllisesti esimerkiksi homeen varalta.’Tällaisten kurkkujen ’kunto’ riippuu muun muassa purkissa olevan suolaveden määrästä.

Mitä tarkoittaa kurkkujen valkoinen päällyste?

Kurkkujen ’testaamisesta’ puheen ollen, on syytä vastata kysymykseen pitäisikö suolakurkkujen valkoisen päällysteen olla meille varoitussignaali ja pitäisikö meidän pidättäytyä syömästä tällaisia kurkkuja.

Usein käy niin, että purkin avaamisen jälkeen kurkkujen päällä näkyy valkoinen pinnoite, joka ei näytä kovin esteettiseltä. Monet ihmiset uskovat, että kurkut eivät ole enää syötäviä ja että ne ovat pilaantuneet.Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

  • Suolakurkkujen valkoinen pinnoite on maitohappobakteereja, joilla on suotuisa vaikutus elimistöömme säätelemällä suoliston mikroflooran koostumusta ja parantamalla siten ruoansulatusta.
  • Kurkkupurkkiin muodostuu usein valkoista hiivasakkaa , joka lannistaa kurkkujen tavoittelua.Tällainen ohut kerros on seurausta bakteeritoiminnasta peittausprosessin aikana.Vaikka se ei ole myrkyllistä, siitä on päästävä eroon mahdollisimman pian.Syy on yksinkertainen – se voi vaikuttaa haitallisesti kurkkujemme makuun ja säilyvyyteen.Käymisjäte saattaa muistuttaa joitakin ihmisiä homeesta.Ja sen pitäisi olla huolenaihe.Jos huomaat kurkuissasi hometta, älä syö niitä missään tapauksessa.

    Home on haurasta.Se voi aiheuttaa muun muassa ruoansulatushäiriöitä ja ruokamyrkytyksiä, joten sitä tulisi välttää kuin ruttoa.Kurkut eivät ole immuuneja homeelle, jota voi esiintyä esimerkiksi, jos astiaa ei ole suljettu. Miten siis erottaa homeet hiivasta? Homeet ovat erivärisiä: harmaita, sinisiä, oransseja, mutta joskus myös valkoisia. Toisin kuin käymisliete, homeet eivät kuitenkaan ole homogeenisia.

    Matty
    Matty
    Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Koit eivät enää koskaan koske kuivattuihin sieniin. Seuraa vain isoäitini tapaa.

    08. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Sonja Filitz). Sienten kuivaaminen on yksi parhaista tavoista säilyttää niitä, jolloin voit nauttia metsän aarteiden mausta ympäri vuoden. Kuivatut sienet säilyttävät...

    Tiheä pyykinpesu vastaan planeetta. Jauhevalmistaja vetoaa asiakkaisiin, jotta he olisivat varovaisia: pestä vaatteita harvemmin.

    07.10.2024 (Kuva: shutterstock/Anetlanda).Yhdistyneessä kuningaskunnassa tehdyssä tutkimuksessa kerätyt tiedot ovat johtaneet yllättävään käänteeseen. Eräs pesuainevalmistaja oli järkyttynyt siitä, ettei yleisöllä ollut tietoa pesukoneen tiheän käytön...

    Toimiva menetelmä.Ovelat hedelmäkärpäset lankeavat nopeasti ansaan.

    07. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Steve Heap). Jos luulemme, että hedelmäkärpäset lakkaavat häiritsemästä meitä syksyllä, olemme pahasti väärässä. Ei tarvitse paljon, että ne lisääntyvät kotonasi...

    Ruskeat ja kuivat lehtien kärjet? Me tiedämme, miten se hoidetaan. Resepti on yksinkertaisempi kuin luuletkaan.

    07. 10. 2024 (Kuva: shutterstock/Ekaterina34). Ruukkukasvit voivat toimia paitsi koristeena, myös kunnollisena barometrinä kotisi ilmapiiristä. Jos kasviesi lehtien kärjet kellastuvat, kuivuvat tai ruskettuvat, se...

    Viimeaikaiset kommentit