Aidon mascarponen hinta kaupassa on kohtuuttoman korkea huolimatta siitä, että sen laatu ei toisinaan vastaa odotuksiamme.
Mascarpone kannattaa tehdä omassa keittiössä, sillä se valmistuu hetkessä.
Tavallinen maito käy.
Voiko mascarponea tehdä maidosta?
Kyllä, kotitekoinen mascarpone voidaan tehdä maidosta! Se on helpompi prosessi kuin uskotkaan, ja tuloksena on herkullinen tuorejuusto, jota voi nauttia monissa jälkiruoissa.
Maidosta ja voista valmistettuun mascarponeen tarvitsemme:
Täysmaito: Mitä korkeampi rasvapitoisuus, sitä kermaisemman mascarponen saat.
Sitruunamehu: Auttaa juoksettamaan maitoa ja erottamaan heran.
Harso tai hieno seula: Juustomassan erottamiseen herasta.
Toimenpide:
Kuumenna maito kattilassa noin 90 °C:n lämpötilaan.Sen pitäisi olla kuumaa, mutta ei kiehuvaa.
Kaada joukkoon sitruunamehu vähitellen koko ajan sekoittaen.Maito alkaa juokseutua ja hera erottuu.Sitruunamehun määrä riippuu maidon tilavuudesta, mutta yleensä 1-2 ruokalusikallista maitolitraa kohden riittää.
Sekoita kaada juustokankaan läpi tai kulhon päälle asetettu hieno siivilä.Anna valua.
Sidomme juustokankaan juustokankaalla ja ripustamme sen kulhon päälle valumaan kaikki ylimääräinen hera.
Kun juusto on valunut riittävästi, siirrä se astiaan ja jäähdytä vähintään muutaman tunnin ajan , mielellään yön yli.
Vihjeitä: .
Jos haluat makeamman mascarponen, voit lisätä hunajaa tai tomusokeria.
Käyttö: Kotitekoisesta mascarponesta voi valmistaa tiramisua, voiteita, kakkutäytteitä tai levitteenä leivonnaisille.
Maidosta ja voista valmistettuun mascarponeen tarvitsemme:
370 millilitraa maitoa.
100 grammaa voita (82,5 % rasvaa).
3 ruokalusikallista sitruunamehua.
puoli teelusikallista sokeria.
ripaus suolaa.
Toimenpide:
Siirrä ensin voi kattilaan ja aseta se liedelle.
Kaada sitten maito.
Kuumenna, kunnes voi on täysin sulanut.
Kattila poista liedeltä.
Lisää maitoon sokeri ja suola.
Sekoita seosta upposekoittimella 4 minuuttia.
Kaada sitten seos puhtaan kulhoon siivilän läpi poistaaksesi turhan vaahdon.
Kaada seos takaisin kattilaan ja laita miedolle lämmölle.
Kaada sitruunamehu.
Neljän minuutin kuluttua pinnalle muodostuu hiutaleita, jotka erottavat heran.
Ota pannu pois liedeltä.
Peitä kannella..
Anna seistä 10 minuuttia.
Kaada seos sitten siivilän läpi vuorattu juustokankaalla puhtaaseen kulhoon..
Peitä ruokafoliolla.
Anna sen seistä uudelleen 2 tuntia heran valuttamiseksi..
On pieni mutta tärkeä huomautus:.
Jos lisäät seokseen painoa, mascarpone muodostuu nopeammin, mutta ilman sitä mascarpone on pehmeämpi.
Mascarponen käyttöalue on erittäin laaja.
Se on levite voileipille sekä valmiste herkille jälkiruokavoiteille.