KotiVinkkejä kotiinEi varmaankaan ole parempaa yrttiä kesään.Se saa turvotuksen katoamaan ja olon tuntumaan...

Ei varmaankaan ole parempaa yrttiä kesään.Se saa turvotuksen katoamaan ja olon tuntumaan kevyemmältä

Ei varmaan ole parempaa yrttiä kesään.Jokainen, jolla on sitä puutarhassaan tai parvekkeellaan, auttaa nopeasti itseään.Minttu, kuten sitä kutsutaan, auttaa vatsakipuihin ja ruoansulatushäiriöihin ja myös virkistää miellyttävästi tai jopa viilentää.Näillä pienillä vihreillä lehdillä on suuri voima.

Minttu on yksi suosituimmista yrteistä, joita voidaan käyttää sekä keittiössä että lääkinnällisesti.Sitä on käytetty jo vuosisatoja, mutta sen monet terveysvaikutukset ja ihana tuoksu tekevät siitä vuosi vuodelta suositumman.

Se on tunnettu jo vuosisatojen ajan

Muinaisessa Egyptissä minttua käytettiin vatsavaivoihin, ja Kreikassa ja Roomassa sitä arvostettiin raikkaan tuoksunsa ja lääkinnällisten ominaisuuksiensa vuoksi.Tämä yrtti esiintyy myös kiinalaisessa lääketieteessä.Nykyään minttua on monia lajikkeita , mutta suosituin on piparminttu.Myös muut lajikkeet ovat mielenkiintoisia, kuten ananas, suklaa, omena, mansikka, mojito, meksikolainen, sitruuna, lime.Ne saattavat poiketa hieman toisistaan tuoksultaan, mutta ominaisuudet ovat samat.

Kun vatsaan sattuu

Minttu on kasvi, jolla on monenlaisia terveysvaikutuksia.Sen eteerisillä öljyillä, flavonoideilla, glykosideilla ja mineraaleilla on suotuisia vaikutuksia elimistöön.Yksi mintun tärkeimmistä ainesosista on mentoli, jolla on kipua lievittäviä ja antibakteerisia ominaisuuksia.Se tunnetaan myös ruoansulatusta edistävistä ominaisuuksistaan.Sen kouristuksia lievittävä vaikutus tekee siitä välttämättömän vatsavaivoihin.Se auttaa ruoansulatusvaivoihin tai ilmavaivoihin.Minttutee voi lievittää närästystä ja pahoinvointia.

Epätavallinen tuoksu

Miten valmistetaan minttusuolaliuos? Mikään ei ole helpompaa.Kaada vain kuumaa vettä mintunlehtien päälle, keitä ja anna jäähtyä.Herkullinen, virkistävä juoma on valmis.Sen raikas, viilentävä aromi tekee siitä myös ihanteellisen lisukkeen monille ruokalajeille.Tuoreet mintunlehdet ovat loistava koriste ja lisä salaatteihin, kastikkeisiin ja jälkiruokiin.Onko sinulla ylitarjontaa tästä yrtistä? Kuivaa oksat ja valmista niistä talvella herkullisia infuusioita, ne ovat hyvä lisä teehen.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit