KotiVinkkejä kotiinEtkö halua hometta asuntoosi? ”55 prosentin sääntö” on ehdoton.Monet ihmiset unohtavat sen...

Etkö halua hometta asuntoosi? ”55 prosentin sääntö” on ehdoton.Monet ihmiset unohtavat sen kesällä

16. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock.com/Only_NewPhoto.).

Kun lämpötilat näyttävät 30 astetta C ja enemmän, tekee mieli avata ikkunat heti aamulla eikä sulkea niitä ollenkaan.Tuuletus on välttämätöntä, mutta joissakin tapauksissa siitä voi olla vain haittaa.Siksi „55%&#8220sääntö&#8220on niin tärkeä.

Säännöllinen ilmanvaihto vähentää liiallisen kosteuden riskiä sisätiloissa ja auttaa pääsemään eroon bakteereista.Asianmukaisesta ilmankierrosta on huolehdittava sekä kesällä että talvella. Jos laiminlyöt tämän velvollisuuden, huoneisiin muodostuu hometta ja sieniä.Tämä ei ainoastaan näytä ruman näköiseltä, vaan se myös heikentää hyvinvointiasi.

Asunnon tuuletus kesällä.Pitäisikö ikkunoiden olla koko ajan auki?

Kuumalla säällä ihmiset jakautuvat kahteen ryhmään: niihin, jotka pitävät ikkunat koko ajan auki, ja niihin, jotka eivät avaa niitä lainkaan, koska pelkäävät päästävänsä kuumaa ilmaa sisään. Valitettavasti kumpikaan ei ole oikein.Lämpimän ilman päästäminen sisään liian usein aiheuttaa kosteuden kerääntymistä seiniin, huonekaluihin ja koriste-esineisiin, kuten mattoihin.

Myöhemmin siihen kehittyy hometta. Toisaalta liian vähäinen ilmanvaihto tarkoittaa sitä, että myös päivittäisistä toiminnoista (silitys, ruoanlaitto, astioiden pesu, kylpeminen) peräisin oleva kosteus laskeutuu sisälle.Siksi ikkunat kannattaa avata kesällä vain kahdesti, mutta pidemmäksi aikaa.

Miten tuulettaa asunto homeen välttämiseksi? „55 prosentin sääntö&#8220 auttaa sinua

Avaa ikkunat heti aamulla, mieluiten aamuviiden ja seitsemän välillä.Tee se toisen kerran illalla, klo 22. 00 ja 23. 00 välillä.Tähän aikaan ilma on viileämpää. Huoneita on tuuletettava 20 minuutin ajan.Hyvä keino on hankkia kosteusmittari, joka näyttää lämpötilan ja kosteuden.Huoneiden kosteuden tulisi olla 55 %. Pidä kiinni tästä säännöstä, sillä jos kosteus on 60 % tai korkeampi, homeen riski kasvaa.

VINKKI! Jos haluat ehkäistä homeen muodostumista asunnossasi, kuivaa pyykit parvekkeella kesällä.Laita liesituuletin päälle ennen ruoanlaittoa.Jätä kylpyhuoneen ovi auki kylvyn jälkeen, jotta kertynyt höyry pääsee poistumaan vapaasti huoneesta.

Matty
Matty
Olen Matty, intohimoinen matkailija ja seikkailun etsijä. Rakastan tutkia uusia paikkoja, kokea paikallisia kulttuureja ja jakaa vinkkejä sekä tarinoita matkoistani. Liity seuraani, kun kuljemme yhdessä maailman upeimpiin kohteisiin ja löydämme piilotettuja helmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Perunasta ja sipulista tehdyt SEDLIACKE-pihvit maistuvat meille lihaa paremmin: en tee edes lisuketta, ne syödään aina täysin sellaisenaan!

Valmista alkuperäinen ruokalaji kotona perunoista, sipuleista, juustosta ja muutamista muista yksinkertaisista aineksista ja hämmästyt.Ainutlaatuinen ruokalaji, jossa et edes muista lihaa.Upea resepti pehmeille kasvislihapulloille YouTube-kanavalta...

Ehkä jääkaappisi syö paljon rahaa.Kokeile setelitemppua

Jääkaappi on olennainen osa jokaista kotitaloutta, mutta kaikki eivät osaa hoitaa sitä kunnolla.Toistuva oven avaaminen ja sulkeminen voi aiheuttaa ajan mittaan vaurioita, jotka...

Haiseeko jääkaappisi? Laita tämä asia sinne yöksi

Jääkaappi on korvaamaton apu jokaisessa kodissa.Ilman sitä emme voi kuvitella säilyttävämme elintarvikkeita, jotka sen ansiosta pysyvät tuoreina ja turvallisina kulutukseen pitkään.Mutta hyödyllisyydestään huolimatta...

Onko sinulla pesuallas tukossa? Kokeile astianpesukonetablettitemppua

Tukkeutunut pesuallas voi olla iso häiriö, joka häiritsee keittiön normaalia toimintaa.Ennen kuin päätät soittaa putkimiehelle, kannattaa kokeilla joitain todistettuja kotimenetelmiä, jotka voivat säästää...

Viimeaikaiset kommentit